Seyahat Norveç nerede, haritası ve komşuları! Norveç bayrağı, para birimi... Norveç gezilecek yerler!

Norveç nerede, haritası ve komşuları! Norveç bayrağı, para birimi... Norveç gezilecek yerler!

Paylaş
Norveç nerede, haritası ve komşuları! Norveç bayrağı, para birimi... Norveç gezilecek yerler!

Norveç, Avrupa'nın kuzeyinde bulunan bir ülkedir. İsveç, Finlandiya ve Rusya ile komşu olan ülkenin batısında da Norveç denizi bulunmaktadır. Norveç'te kullanılan para birimi de krondur. Norveç nerede, bayrağı nasıldır ve gezilecek yerleri hakkında merak edilen tüm detaylar.

Avrupa'nın kuzeyinde yer alan Norveç'in başkenti Oslo şehridir. Refah düzeyinin oldukça yüksek olduğu ülkede yaşam süresi erkeklerde 80, kadınlarda 84'tür.

Haberin Devamı

Norveç Nerede, Haritası ve Komşuları!

Avrupa kıtasının ve İskandinav yarım adasının kuzeyinde bulunan Norveç Rusya, İsveç ve Finlandiya ile komşudur. Nüfusunun 5.421,241 olduğu tahmin edilen Norveç'te refah seviyesi çok yüksektir.

Buna bağlı olarak ülkedeki kadınlarda yaşam süresi 84, erkeklerde de 80'dir. Başkenti Oslo olan ülkenin nüfus artış hızının en fazla olduğu şehirler arasında Troms, Vest Agde, Finnmark ve Sor Trondegal yer alır.

Norveç Bayrağı, Para Birimi

Norveç bayrağı kırmızı zemin üzerine bayrağın köşesine uzanan çevresi beyazla çevrelenmiş mavi İskandinav hacından oluşmaktadır. Haçın yatay kısmı bayrağın gönder kısmına doğru kaymıştır. 1899 senesinde kabul edilmiş olan bayrak Danimarka bayrağından ilham alınarak tasarlanmış bir bayraktır.

Kırmızı arka plana beyaz haç ile Danimarka, mavi haç ile de Hıristiyanlık temsil edilmektedir. Norveç'te para birimi olarak da Norveç Kronu kullanılır. Kron kr ve NOK olarak kısaltılmaktadır.

Haberin Devamı

Norveç Gezilecek Yerler!

Preikestolen: Norveç'teki en ünlü kaya oluşumu olan Preikestolen ülkedeki en ünlü turistik yerler arasındadır. Bundan 10.000 yıl önce buz kütlelerinin genişlemesi ve sonra da kırılması sonucunda ortaya çıkmıştır. Uçurum kayası olarak da bilinen bu yer dünyadaki en muhteşem gözlem noktası olarak da seçilmiştir.

Lofoten adaları: Vesteralen adalarının güney kısmında yer alan Lofoten adaları dingin gölleri, şirin evleri ve adacıkları ile ünlüdür. Norveç'in cennetten bir köşesi olarak kabul edilen lofoten adaları 28 bin nüfusa sahiptir. Ekonomisi balıkçılık üzerine kurulmuş olan adada böğürtlen ile patates sınırlıdır. Kutup dairesinin kuzeyinde bulunan adaların sonunun Atlas okyanusuna bağlandığını da söylemek gerekir.

Geiranger: Norveç'in batısına ilerledikçe birçok turistik yer ile karşılaşılmaktadır. Küçük ve sevimli turistik bir kötü olan Geiranger köyü UNESCO tarafından dünya mirasları listesine alınmıştır. Burada görülmesi gereken yerler arasında Gerianger kilisesi ve 7 kız kardeşler şelalesi vardır.

Vigeland heykel parkı: Dünyadaki en büyük heykel parkı olarak bilinen bu yerde 200'den fazla çıplak heykel bulunur. Buranın yapılması 5 yıl sürmüştür ve tüm heykeller de tek bir sanatçı tarafından yapılmıştır.

Haberin Devamı