Seyahat Süleymaniye Camii nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Süleymaniye Camii hangi şehirde, nereye bağlı?

Süleymaniye Camii nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Süleymaniye Camii hangi şehirde, nereye bağlı?

Paylaş
Süleymaniye Camii nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Süleymaniye Camii hangi şehirde, nereye bağlı?

Süleymaniye Camii Osmanlı döneminden kalan önemli eserlerden biridir. Mimar Sinan tarafından inşa edilmiş olan camii UNESCO tarafından dünya miras listesinde bulunur. Yapımına 1150 senesinde başlanmış ve 1557 senesinde tamamlanmıştır. Süleymaniye Camii nerede, hangi şehirde, gezilecek yerleri nelerdir detayları ile derledik.

Süleymaniye Camii İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alır. Osmanlı döneminden kalmış önemli eserlerden biri olduğu için her gün binlerce turist tarafından ziyaret edilir.

Haberin Devamı

Süleymaniye Camii Nerede, Gezilecek Yerleri Nelerdir?

İstanbul Fatih ilçesinde bulunan Süleymaniye Camii her gün binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Mimar Sinan tarafından inşa edilmiş olan Camii mimari açıdan da bir başyapıttır. Süleymaniye Camii gezilecek yerleri şu şekilde sıralamak da mümkündür:

Kanuni Sultan Süleyman türbesi: Süleymaniye camii bahçesindeki görülmeye değer yapıların başında Kanuni Sultan Süleyman türbesi gelir. Padişahın ölümünden sonra oğlu 2. Selim tarafından Mimar Sinan'a yaptırılmıştır.

Sekizgen bir tasarımı olan türbenin dışı mermer ve ayna kullanılarak süslenmiştir. İç kısmında ise kalem işleri, 16. yüzyıl çinileri ve ağaç işçiliği kullanılmıştır. Türbede Kanuni Sultan Süleyman'dan başka 2. Ahmet, 2. Süleyman, Asiye Sultan, Rabia Sultan ve Mihrimah Sultan'a ait mezarlar da vardır.

Haberin Devamı

Hürrem Sultan türbesi: Camii içinde en çok ziyaret alan yerlerden biri de Hürrem Sultan türbesidir. Yapı, eşinin ölümünden sonra padişah tarafından Mimar Sinan'a 1558 senesinde yaptırılmıştır. Yapısal olarak Kanuni'nin türbesi ile benzese de dış cephesinde taş işçiliği kullanılmıştır. Giriş bölümündeki kapının önünde de Kelime-i Tevhid yazılı kitabeye yer verilmiştir.

Süleymaniye Hamamı: 1520 ile 1566 seneleri arasında Osmanlı hükümdarı olan Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan'a yaptırılmıştır. Günümüzde hala işlevini sürdüren hamam Türklerden daha çok yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir.

Hamam ile beraber o dönemde Süleymaniye Camii ve külliyesinin de inşa edildiği bilinir. Beyazıt'ta bulunan hamamda üç bölüm vardır. Bu hamam ayrıca İstanbul'a erkek ve kadınların aynı anda girebildiği tek hamam olma özelliğine sahiptir.

Süleymaniye Camii Hangi Şehirde, Nereye Bağlı?

İstanbul sınırları içinde Avrupa yakasının Fatih ilçesine bağlı olan Süleymaniye Camii Osmanlı döneminde yaptırılmıştır. Osmanlı mimarisini yansıtan önemli yapılardan biri olan Camiinin külliyesinde hamam, imaret, medrese ve kütüphane gibi yapılar da vardır. Ayrıca içinde Hürrem Sultan, Mimar Sinan ve Kanuni Sultan Süleyman türbeleri de bulunur.

Geçmişten günümüze kadar gelebilmiş olan yapı tarihi bir öneme sahiptir. Buraya gitmek için şahsi araçlar, toplu taşıma araçları, vapur ya da tramvay tercih edilebilir. Mimar Sinan tarafından inşa edilmiş olan bu camii UNESCO tarafından da Dünya Miras Listesinde bulunur.

Haberin Devamı