Seyahat Slovenya nerede, haritası ve komşuları! Slovenya bayrağı, para birimi... Slovenya gezilecek yerler!

Slovenya nerede, haritası ve komşuları! Slovenya bayrağı, para birimi... Slovenya gezilecek yerler!

Paylaş
Slovenya nerede, haritası ve komşuları! Slovenya bayrağı, para birimi... Slovenya gezilecek yerler!

Slovenya resmi ismi ile Slovenya Cumhuriyeti olarak biliniyor. Güzelliği ile ön plana çıkan bu ülke, Orta Avrupa'nın güneyinde yer almaktadır. Slovenya Cumhuriyeti 1991 yılında bağımsız bir ülke oldu. Bu ülke birçok kişi tarafından da merak ediliyor. Özellikle de Slovenya nerede, haritası ve komşuları merak konusudur. Slovenya hakkında bayrağı, para birimi hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.

Slovenya, Avrupa Birliğinde olan bir ülkedir. Slovenya, Slavlar Ülkesi anlamına gelmektedir. Aynı zamanda bu ülke tarihi anlamda da zengindir.

Haberin Devamı

Slovenya Nerede?

Slovenya Orta Avrupa'nın güney kısmında yer alan bir ülkedir. Ülkenin zengin bir tarihi var. Slovenya'da Akdeniz iklimi görülmektedir. İç kesimlerde Karasal iklim hakimdir. Ülkenin kuzeyindeki dağlık alanlarda kışları soğuk ve kar yağışlıdır.

Slovenya Haritası ve Komşuları

Slovenya'nın toplam yüz ölçümü 20,273 km2'dir. Bu ülke Avrupa kıtasında yer almaktadır. Başkenti Lefkoşa'dır. Ülkenin batısında İtalya yer almaktadır. Güneybatısında Adriyatik Denizi, güney ve doğu tarafında ise Hırvatistan, kuzeydoğu tarafında Macaristan, kuzeyinde ise Avusturya bulunmaktadır.

Slovenya Bayrağı, Para Birimi

Slovenya'nın bayrağında ülkenin arması yer almaktadır. Bu sembol Slovenya'nın dağlarını ve denizleri ile olan uyumunu yansıtmaktadır. Bayrağın üzerinde üç tane yıldız ise gökyüzünü temsil etmektedir. Beyaz, mavi ve kırmızı renkler ise Panslavizm'i yansıtmaktadır. 14 Ocak 2007 yılından beri ülkeden Euro para birimi gelmiştir. Bu yıldan önceki para birimi ise SIT olarak kullanılmaktaydı.

Haberin Devamı

Slovenya Gezilecek Yerler

Slovenya ülkesinde birçok gezilecek yerler bulunmaktadır. Farklı bir kültüre sahip olan bu ülke oldukça da neşelidir. Gezilecek tarihi yerlerden biri Libliyana Kalesi. Bir diğer yerler Ejderha Köprüsü, Tivoli Parkı, Bled gölü, Tromostovje yerleridir.

Bu ülkeye gidenler hediyelik eşyada konusunda çok şanslıdır. Çok çeşitli eşyalar bu ülkede meşhur. Özellikle de ejderha bibloları ön plandadır. Dilek zili, geleneksel kıyafetli bebekler, tuz, bal gibi birçok eşya hediye olarak bu ülkeden getirilebilir.

Haziran ve ağustos ayında Slovenya ülkesine gidilebilir. Rahatlıkla gezmek için yaz mevsimi uygundur.

Slovenya bir balkan ülkesi olmasına rağmen çok ucuz sayılmaz. Ancak gezip, görülecek ve kültüründen öğrenilecek pek çok detay var. Şirin, neşeli ve sıcak olan ülke genel olarak sevilen bir bölgedir.

Mutfağı zengindir. Çünkü komşu ülkelerden bazı seçenekler Slovenya mutfağına da girmiştir. Slovenya tarihi açısından da çok savaşa şahit olmuş bir ülkedir. Tarihi de oldukça zengindir. Tarih öncesine dayalı yerleşim yerleri bulunmaktadır.