YemekTürk kahvaltısına tatlı dokunuş: En çok kışın tüketiliyor

Türk kahvaltısına tatlı dokunuş: En çok kışın tüketiliyor

Paylaş
Türk kahvaltısına tatlı dokunuş: En çok kışın tüketiliyor

1100 kişi ile gerçekleştirilen reçel araştırmasına göre Türk halkının yüzde 89’u reçelini kendi yapıyor ve yüzde 68,7’si reçeli en çok kışın tüketiyor. Reçelin en sevdiği arkadaşları tabii ki beyaz ekmek ve tereyağı. Peki en sevilen reçelin hangisi olduğunu biliyor musunuz?

Areda Survey’in 1100 kişi ile gerçekleştirdiği reçel araştırmasına göre Türk halkının yüzde 89’u reçelini kendi yapıyor ve yüzde 68,7’si reçeli en çok kışın tüketiyor.

Haberin Devamı

TÜRK HALKI EN ÇOK VİŞNE REÇELİNİ SEVİYOR

Türk kahvaltısına tatlı dokunuş: En çok kışın tüketiliyor

Günümüzde neredeyse her meyvenin hatta sebzenin de reçeli yapılıyor. İncir, şeftali, ayva, vişne, çilek, portakal, ceviz ve hatta acı biber reçeli kahvaltılarımıza her mevsim renk ve lezzet katıyor. Peki, reçeli en çok ne zaman tüketiyor ve en çok hangi reçeli seviyoruz?

Areda Survey’in reçel araştırmasına göre Türk halkının yüzde 68,7’si reçeli kışın tüketiyor ve yüzde 27,7’si vişne reçelini seviyor. Bir diğer öne çıkan husus ise kış aylarının sevilen besin kaynağı reçeli Türk halkının yüzde 89’u satın almak yerine evde yapmayı tercih ediyor.

REÇELİN EN SEVDİĞİ ARKADAŞLARI: EKMEK VE TEREYAĞI

Lezzeti ve renkleriyle mutluluk saçan reçeller araştırmaya göre yüzde 95,7 ile kahvaltılarda tüketiliyor. Yüzde 4,3 ile de tatlı ve pasta yapımlarında kullanılıyor.

Haberin Devamı

Kahvaltıların renkli yıldızı reçellere eşlik edenlerde ise yüzde 75,4 ile ekmek üzeri tereyağı yerini alıyor. Yüzde 24,6 ile de ekmek üzeri peynir reçellere eşlik ediyor.

ARAŞTIRMA NASIL YAPILDI? (METODOLOJİ)

Araştırma 29 Ekim -2 Kasım 2022 tarihleri arasında 1100 kişinin katılımıyla kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile “Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli” kullanılarak gerçekleştirildi.