Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Eda Taşpınar
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Eda Taşpınar

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşuyoruz. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu Eda Taşpınar.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Eda Taşpınar

MODASI GEÇMİŞ BİR MODA İKONU

Cemiyet hayatının en bronz, her zaman bronz ismiyle karşınızdayım. Tropikal bir bölgede doğsa daha az zahmet çekerdi ama bir şekilde dört mevsim bronz kalmayı başarıyor. Bir zamanların dillerden düşmeyen ‘ikoncan’ı; Instagram ünlüleriydi, fenomenlerdi, influencer’lardı derken artık mazide kaldı. Belki de Z kuşağının ilgi alanına girmediği için oldu tüm bunlar ama yine de 6148 paylaşımı var, helal olsun!

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Eda Taşpınar

2014 yılından beri ortalama bir Instagram kullanıcısı ve Y kuşağına mensup biri olarak profilini ilk kez ziyaret ettim ama aramızda kalsın da üç-dört yıl önce hevesle Eda Taşpınar’ın ürettiği doğal at kılı fırçasını almıştım. Bu fırça, bacakları fırçalama yöntemiyle selülitleri azaltmayı hedefliyor. Bilin bakalım kaç kez kullandım? Tek elimin parmağını geçmez! Çünkü tembellik…

Bir Instagram hesabının anatomisi: Eda Taşpınar

YÜZÜNÜ GÖREN CENNETLİK

Bizim meşhur dört kişilik ‘Ben Bi’ Şey Diycem’ WhatsApp kızlar grubumuza bu sefer de “Eda Taşpınar hakkında aklınıza gelen ilk çağrışım nedir?” diye sordum. “Güneşte yanmış bir çubuk kraker, büyük güneş gözlükleri, at kılı fırçası” dediler.

Arada bir sanat eserleri paylaşması ve eserin sanatçısının kim olduğunu belirtmesini takdir ediyorum. Fotoğrafları yoruma kapalı ve öne çıkanlara tek bir şey dahi eklememiş ama story’leri aktif bir şekilde kullanıyor. Paylaşımlarını özenle yapıyor. Bir tane falso fotoğraf ya da video göremezsiniz. Her şey neredeyse kusursuza yakın. Yıllardır değişmeyen fiziği ve ten rengi gibi… Paylaşım okyanusu olan profilinde yüzünü tam olarak gösterdiği doğru dürüst fotoğraf yok.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Eda Taşpınar

Ya yüzünün yarısını kaplayan güneş gözlükleri ya da tamamını kapatan şapkalarla poz veriyor ama vücudunu hiç gizlemiyor. Gizlemesin de zaten, yıllar önce aldığım at kılı fırçasını fırlattığım yerden buldum, yazıyı bitirir bitirmez kullanmaya başlayacağım. Sinirlerim bozuldu. Bu nasıl bir vücuttur, maşallah! (Nazar boncuğu emojisi)

Haberin Devamı

KÖPEK BALIKLARIYLA KAFESSİZ DALIŞ

Profilinde en etkilendiğim olay, Meksika’daki Playa del Carmen’de boğa köpek balıklarının yaşam alanına kafessiz dalış yapmasıydı. “Yaptığım en tehlikeli ama en unutulmaz şeydi” diye tanımlamış yaşadığı hissi. Benim ‘ölmeden önce yapılacaklar’ listemde Cape Town’da beyaz köpek balıklarıyla kafesli dalış vardı ama sanırım bu daha heyecan verici olduğundan listemi revize edeceğim.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Eda Taşpınar

Instagram Notu: 6/10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder