Hakan Çelik Dikkatimi çeken bir detay var
HABERİ PAYLAŞ

Dikkatimi çeken bir detay var

Bu fotoğraf Almanya’nın Hannover şehrindeki Ticari Araçlar Fuarı’nda çekildi. Arkada görünen araç Ford Trucks’ın F-Max isimli kamyonu; Avrupalı jüri üyeleri tarafından “Uluslararası Yılın Kamyonu” seçildi. Tasarımıyla, üretimiyle, yerli Türk işçi ve mühendislerin eseri…

Dikkatimi çeken bir detay var

O karede “Hiçbir başarı tesadüf değildir” sözünü kanıtlayan başka bir ayrıntı daha var: O da Rahmi M. Koç’un bizzat kendisi. Rahmi Bey, Koç Holding’in Şeref Başkanı. 1930 doğumlu. Aktif görevleri, çocuklarına ve profesyonellere devretmesine rağmen bütün kritik faaliyet ve etkinliklere bizzat katılıyor.

Haberin Devamı

Rahmi Bey, Hannover Otomobil Fuarını da kaçırmadı ve Ford ekibiyle birlikte Otosan’ın bu başarısına ortak oldu. Yanında Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen de vardı.

F-Max isimli kamyonun satıldığı ülke sayısı 2020 yılında 51’e çıkacak, Ford Otosan da bu sayede 5 milyar dolarlık ihracat rakamını daha üst seviyeye doğru zorlayacak.

Merhum Vehbi Koç da böyle bir insandı. Disiplin ve “işin başında durma” ilkesi Vehbi Bey’den çocuklarına ve torunlarına geçen bir kültür mirası oldu. Bu sayede otomotivde Tofaş ve Ford Otosan, Türkiye’nin üretim ve ihracatta lokomotif şirketleri hâline geldi.

Yukarıda anlattığı kamyon projesinin ilgi çekici bir unsuru daha var; tasarım ekibinin başında Ayça Odabaşı Uyanık isminde bir kadın mühendis bulunuyor. Erkeklerin dünyasına ait gibi görünen bir endüstriyel ürüne bu oranda kadın mühendis katkısı bulunması da hoş bir detay...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, önümüzdeki dönemle ilgili görüşlerini açıkladı.

Bakan Dönmez’in doğalgazdan, rüzgâr santralleri ve nükleer enerjiye kadar birçok önemli açıklaması vardı; ancak benim dikkatimi çeken bir konu da otomobillerle ilgili olan bölümdü. Bakan Dönmez, Renault’nun Zoe isimli elektrikli kompakt otomobilinin direksiyonuna geçti ve bakanlık hizmetlerinde kullanılan aracı gazetecilere tanıttı. “Yeni dönemde araç kiralarken hibrit ya da elektrikli olanları kiralayalım, bakanlık olarak örnek olalım” dedi.

Haberin Devamı

Avrupa’da sınıfının en iyi otomobili olan Zoe’nin bu hizmet için seçilmiş olması güzel. Teknoloji ve tasarruf bilincinde çağdaş trendleri izlemek konusunda kamu, bu şekilde rol model olmaya devam etmeli.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder