İrem Haliloğlu Merkür retrosu ve Mars Oğlak transiti
HABERİ PAYLAŞ

Merkür retrosu ve Mars Oğlak transiti

Balık burcunda gerçekleşen Merkür Retrosu eşliğinde Yay burcu transitini tamamlayan Mars, 16 Şubat itibariyle Oğlak burcunda ve inanın hiç hazır değiliz buna. Çünkü 2020 için kullanabileceğimiz en iyi metafor domino etkisi. Şimdi döngü Mars’ın Oğlak burcu hareketiyle tetiklenirken taşlar birbiri ardına düşecek. Mars’ın Kova burcunda hareket edeceği 30 Mart’a kadar tansiyon bir hayli yükselecek, 10 Mart’a kadar da Merkür Retrosu geçmiş problemleri önümüze döküp duracak, hatta ardından da Mars’ı Kova burcunda bekleyen bir Satürn olacak ama o sonranın meselesi, şimdi bizim Mars’ın Oğlak burcunda neler yapacağını, Merkür Retrosu’yla beraber ne getireceğini konuşmamız lazım.

Haberin Devamı

Aslında Mars Oğlak burcunda yücelir…

Savaş gezegeni Mars Akrep ve Koç burcunu yönetir, Oğlak burcunda da yücelir. Yücelme kavramını daha net ifade etmek gerekirse olumlu taraflarını çok daha iyi gösterir. Çünkü Mars; savaşma becerimiz, aksiyon alma enerjimiz, kendimizi savunma biçimimiz ve karar verme mekanizmamızı temsil eder. Mars Oğlak burcunda, başarıya ulaştıran bir hırs verir, amaca ulaşmak için çıkılan yolda cesaret sağlar, disiplinli hareket etmemiz için gereken iç motivasyonumuz tavan yapar. Mars’ın Oğlak burcu transitinden Terazi, Yengeç, Oğlak ve Koç yani haritasında en çok öncü burç etkisi olanlar etkilenir.

Merkür retrosu ve Mars Oğlak transiti

Mars Oğlak’ın temel prensibi kararlılıkla harekete geçerek önüne çıkan engelleri aşmak, sistemli bir şekilde ilerleyerek idealize edilen hedefe ulaşmaktır. Bu nedenle bireysel olarak daha hedef odaklı olmamızı sağlayacak etkileri de olacak. Yükseleninize göre bu etkilerinden de söz edeceğim. Ancak daha önce defalarca benim yazdığım sizin de okuduğunuz üzere Oğlak burcunda uzun süredir devam eden ve yıl sonuna kadar da sürecek bir kümelenme mevcut ve 2020 yılına ayak bastığımızdan beri bir şekilde etkilerini hissediyorsunuz. Satürn, Plüton ve Jüpiter’in bu etkileri sürerken iki yıla aşkın süredir de Oğlak ve Yengeç burcunda tutulmalar yaşıyoruz. İşte tüm bu tutulmalar Oğlak burcunda ilerleyen Mars ile tekrar tetiklenecek. Takdir edersiniz ki tüm kötücül gezegenler Oğlak burcunda hareket ederken bizim için de kolay bir süreç olması pek mümkün değil. Üstelik iletişim gezegeni Merkür’de Balık burcunda geri hareket ediyor. Akıllara durgunluk veriyor, yanlış anlaşılmalara sebep oluyor, geçmişten gelen hasır altı konuları önümüze bırakıyor. Öyle bir zaman başladı ki karanlık bir tünelde hayatta kalmak için ilerlememiz gerekiyor, ışık yok bir adım sonrasını bilmiyoruz ama yine de durmadan ilerlemeliyiz. Merkür Retrosu hayatın bize ikinci bir şans tanıdığı zamanlardır, evet gerginlikler, hatalar olur ve birçok aksilik getirebilir ama başlamadan önce bir gündem verir ve değiştir bunu diye üstüne düşünmemiz gerekir. Bu nedenle yarım bıraktığınız işlere odaklanmak için uygun bir süreçtir. Hatta bu yüzden eski sevgililer bir anda belirir ama barışmak için asla uygun bir dönem değildir.

Haberin Devamı

Bu süreçte aşırı dikkatli olmamız gereken tarihler!

Mars Oğlak burcunda hareket ederken öncelikle geçtiğimiz aralık ayında gerçekleşen Jüpiter etkili tutulmayı harekete geçirecek. 26 Aralık civarında yaşadığınız olayları bir gözden geçirin, bu süreçte bireysel olarak mücadele etmeniz gereken ne vardı? İşte o konu için tekrar harekete geçmeniz gerekebilir. Tutulma haritasından yola çıkarsak Oğlak burcunda gerçekleşen bu tutulmada evrensel finans göstergesi Jüpiter büyük bir rol oynuyordu. Mars’ın 4 dereceye yaklaştığı 20, 21, 22, 23 Şubat tarihleri ekonomik konular, sınır problemleri ve deprem gibi doğal afetlerle ilgili zorlayıcı gelişmelere sebep olabilir.

Haberin Devamı

22 Şubat- 27 Şubat tarihleri de Mars’ın Güney Ay Düğümü ile kavuşacağı ve gerginliklerin artacağı günlere işaret ediyor olabilir. 24 Şubat’ta gerçekleşecek bu kavuşum bize savaş, öfke, kayıplar getirebilir.

Merkür retrosu ve Mars Oğlak transiti

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Yengeç burcunun 10 derecesinde yaşadığımız tutulma yine Mars’ın karşıt açısıyla 1-7 Mart tarihleri arasında tetiklenebilir. Üstelik Mars geçişinin hemen ardından 3 Mart’ta Ay Yengeç burcunda olacak ve Mars’a karşıt açı yapacak yani oldukça gergin etkiler ortaya çıkabilir. Bu tutulma etkileri daha çok hayatınıza neler getirdi onu hatırlamakta yarar var.

14 Mart’a geldiğimizde geçtiğimiz ocak ayında Yengeç burcunun 20 derecesinde yaşadığımız tutulma da tetiklenecek ve Ay Yengeç burcunda Mars’a karşıt açı yapacak. Öfke, patlama, savaş enerjilerini harekete geçirecek. Bu transit etkisiyle aile, anne, kadın figürlerle ilgili öfke ve şiddet haberleri Mars transiti sırasında ortaya çıkabilir. Yine tutulmanın Yengeç burcunda gerçekleşmesi sebebiyle denizlerde sınır problemleri medyana gelebilir. Milliyetçilikle ilgili konularda gergin gündemler ortaya çıkabilir.

Tutulmalar tetiklendikten sonra savaş gezeni Mars ve ölüm gezegeni Plüton kavuşacağı için yine 17-25 Mart arası da pozitif olmayan bir süreçle karşılaşabiliriz. Bu dönemde de yıkıcı etkiler, baskılar, savaş, öfke gibi konular gündemde olabilir.

Bonus olarak 22 Şubat’ta Merkür ve Uranüs arasında oluşacak destekleyici açı geçmişte takıldığımız bir soruna yaratıcı bir çözüm bulmamızı sağlayabilir.

Yükselen burcunuza göre Merkür retrosu ve Mars’ın etkileri

Merkür retrosu ve Mars Oğlak transiti

Yükselen Koç

Kariyeriniz için mücadeleye başlıyorsunuz. Bu süreçte Mars size hedeflerinize odaklanarak başarıya ulaşmak ve koşulları değiştirmek için aradığınız motivasyonu sağlayacaktır. Bu dönemi iyi değerlendirerek statünüzü değiştirmek için adımlar atabilir, her zaman olduğunuzdan daha atılgan bir şekilde süreci değerlendirebilirsiniz. Eğer evliyseniz bu dönemde çıkan sorunlara soğuk kanlı yaklaşmak gerekiyor. Merkür Retrosu nedeniyle çok da sosyalleşmek istemediğiniz bir dönemden geçiyorsunuz ve aslında münzevi bir ruh haliyle kendi çelişkilerinizi çözmek istiyorsunuz ama harekete geçmeniz gereken bir dönem. Bir de Mars’ın kariyer evinizdeki bu transiti otoritelerle ilgili gerginlikler olabileceğini de gösteriyor. Belki de retro etkisiyle geçmişte aşamadığınız bir durum tekrar gündeme gelebilir. Dikkatli bir şekilde hareket ederseniz ilerleyebileceğiniz bir dönem, enerjinizi doğru kullanmaya çalışın.

Yükselen Boğa

Yurt dışı seyahatine çıkmak, yurt dışında çalışmak, uluslararası bir iş, akademik ya da geleneksel iletişim kanallarında yayına başlamak, kitap yazmak, hukuksal konular gibi çözüme kavuşturmak istediğiniz konularda aksiyon almanın tam da zamanı demek isterdim ve Mars bu konularda size oldukça yüksek bir motivasyon sağlıyor ama tam bir çelişki işte Merkür de retro. Yeni adımlar atmak gelirse içinizden bu konularda çok büyük ilerleme beklemeyin. Özellikle ödül beklediğiniz alanlarda, iş çevreniz ve arkadaşlarınızla bu dönem sınanabilirsiniz. Siz her söylenene inanamayın ama kendi düşüncelerinizle de insanları boğmamaya dikkat edin. 10 Mart sonrası tüm bu konularda adım atabilirsiniz. O zamana dek yarım kalan konulara odaklanın. Yine bu dönem uzak akrabalarınızla ilgili konular gündeme gelebilir, üniversite öğrencisiyseniz derslerinizin üzerine çok daha fazla eğilmeniz gereken koşullar oluşabilir. Mars sizi destekliyorken koşulları iyi değerlendirin ve tam motivasyonla süreci sağlıklı yönetin. Seyahatler ve eğitim konuları içinse retronun bitmesini bekleyin.

Yükselen İkizler

Mars ortaklı paralar, sağlık ve borçlar evinizde hareket ediyor. Bu dönem diş, cilt, kemikler ve genel sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Mars’ın bu transiti boyunca fazla para harcamamaya daha çok borçlarınızı azaltmaya çalışmalısınız. Öte yandan kariyer evinizde bir retronun ortasındasınız. İş hayatınızda geçmişte kaldığını düşündüğünüz problemler tekrar karşınıza çıkabilir, üstlerinizle ilgili sorunlar medyana gelebilir. İş yerinizde ödeme sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Hayatınızın aşkı sandığınız kişilerle bir anda balon gibi sönecek bir ilişkinin içinde kendinizi bulabilirisiniz, sakın bu yanılgıya düşmeyin. Bir de eski sevgili mevzusu var ama retroda gelen retroda gidiyor. Yine evliliğiniz ve eşinizin ailesiyle ilgili sorunlar, iletişim krizleri de karşınıza çıkabilir. Miras meseleleri sizi yorabilir. Yalnız ekonomik düzenlemeler konusunda materyalist yapısıyla Oğlak burcunda ilerleyen Mars odaklanmanızı sağlayacak. Bu dönemi olabildiğince lehinize kullanın. Ödemelerle ilgili sorunlar için ya da daha çok para kazanmak için iş değiştirme hedefiyle 10 Mart sonrasında başvuru yapmaya başlayın.

Merkür retrosu ve Mars Oğlak transiti

Yükselen Yengeç

İkili ilişkiler, eş, ortaklık gibi konularda biraz daha gergin bir dönem sizi bekliyor. Hukuksal konular, yurt dışı akademik çalışmalar için de özellikle 10 Mart’a kadar hiç uygun bir dönem değil. Bu süreçte açık düşmanlarınızla uğraşmanız da gerekebilir. Geçmişten gelen haberler uzak akrabaların hoşunuza gitmeyecek mevzuları bir tık can sıkıcı olabilir. Eşinizle, ortağınızla ya da partnerinizle gerileceğiniz konularla karşılaşabilirsiniz. Süreci soğukkanlılıkla yönetmeye odaklanmalısınız. Mars’ın bu transiti sanki tüm dünya size karşıymış gibi bir his yaratsa da alınganlık ya da kabuğa çekilme zamanı olmadığını hatırlayın. Eski sevgiliniz, eski eşiniz ya da eski ortağınız sizi bu dönemde arar ve geri dönmek isterse de lütfen retroda gelenlerin retrode gideceğini unutmayın.

Yükselen Aslan

Günlük hayat kaliteniz, çalışma ortamınız ve sağlığınızla ilgili dikkatli olmanız gereken bir dönemden geçiyorsunuz. Bu dönem çalışma ortamınızda gerginlikler olabilir bazı çalışma arkadaşlarınız aranızdan ayrılabilir, iş yerinizde pozisyon değişiklikleri gerçekleşebilir. Ödemeler gecikebilir, harcamalarınız artabilir, ödemelerde sorun yaşayabilirsiniz. Retro sürecinde mobil ortamda para kaptırmamaya özellikle dikkat edin, mümkünse bu dönemde borç vermeyin. Evcil hayvanlarınızla ilgilenmeniz gereken bir konu oluşabilir, onları ihmal etmeyin. Bir anlık gazla sonra bakmakta zorlanacağınız bir hayvanı sahiplenmeyin. Dişler, cilt ve iskelet sisteminizle ilgili sağlık konularına ekstra dikkat etmeniz gereken bir dönem olabilir. Bu dönemi işinize odaklanarak olası gerginliklerin önlemek ve hedeflerinize odaklanmak için kullanabilirsiniz. 10 Mart’a kadar yeni bir işe başlamak ya da başvuru yapmak için de uygun değil bu dönemde günlük rutinlerinizi gözden geçirin.

Yükselen Başak

Aşk hayatınızda uzun süredir yaşadığınız gündemler için Mars’ın bu transiti sizi harekete geçirebilir. Yıprandığınız ilişkinizi sonlandırabilirsiniz. İlişkinizde gergin bir dönemden geçiyor olabilirsiniz. Merkür karşıt burcunuzda geri hareket ederken ikili ilişkilerinizde iletişim problemleri meydana gelebilir. Aldatılma, ya da geçmişten gelen bir problem gün yüzüne çıkabilir. Ayrıca çocuk sahibi olmayı düşünüyorsanız Mars’ın transitiyle bu fikrinizi hayata geçirebilirsiniz. Çocuklarınızla ilgili zorlanacağınız gündemlerle karşı karşıya gelebilirsiniz. Yaratıcılığınızı konuşturacağınız meselelerde daha aktif olabilir, azimle çalışabilirsiniz. Bu dönem yeni bir hobi edinme fikrine kapılır ya da yeni bir aşka yelken açmak isterseniz Merkür retrosunun sona ereceği 11 Mart ve sonrası harekete geçmelisiniz.

Merkür retrosu ve Mars Oğlak transiti

Yükselen Terazi

Ailenizle ilgili gergin gündemlerle karşılaşabilirsiniz. Ev ve aile hayatınızda sorunluluk almanız gereken bir döneme giriş yapıyorsunuz. Ailedeki eril figürlerle ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. Gayrimenkul, miras gibi meselelerle ilgili konularda harekete geçmeniz gereken koşullar oluşabilir. Son bir buçuk yıldır, taşınma, boşanma gibi gündemleriniz olduysa bu konularla ilgilenmeniz gerekebilir. Bu süreçte öfkelenmek yerine ulaşmak istediğiniz hedef doğrultusunda en iyi yaptığınız şekilde dengeleyici davranmanız gerekiyor. Merkür retrosuyla iş yerinde iletişim problemleri de oluşabilir. Bu dönemde mevcut projelere odaklanıp yeni işleri 10 Mart sonrasına bırakmak en mantıklı seçenek olacaktır. Yine taşınma ve iş değiştirme gibi konular gündeminizdeyse retro bittikten sonra sağlıklı bir şekilde aksiyon alabilirsiniz.

Yükselen Akrep

Yakın çevreniz, kardeşleriniz ve kuzenlerinizle ile ilgili stresler yaşayabilirsiniz. Yine Merkür aşk evinizde retro yaptığı için partnerinizle ya da çocuklarınızla çok da sağlıklı iletişim kuramayabilirsiniz. Yakın seyahatler konusunda da 10 Mart’a kadar dikkatli olmak da yarar var. Merkür retro olduğu için mail atarken, iş yaparken paylaşım yaparken iki kez kontrol etmelisiniz. Siz de geri dönen eski sevgililerinize karşı geri döneceklerini bilerek hareket etmelisiniz. Ayrıca Mars’ın iletişim evinizdeki transtinde yeni bir eğitime başlamak için kendinizde gerekli disiplini bulsanız bile retro etkisiyle yarım bırakabilirsiniz, o nedenle yeni eğitim, hobi, sosyal medya yayımcılığı, yeni anlaşma sözleşme gibi konularda 10 Mart sonrasını tercih edin. 30 Mart tarihine kadar da trafikte dikkatli olun

Yükselen Yay

Mars’ın etkisiyle para kazanmaya odaklanırken kendinizi değerli hissetmek için çok para da harcayabilirsiniz. Ayrıca yine Mars’ın etkisiyle kendinizi bir ilişkiye hazır hissediyor olabilirsiniz ama aynı zamanda Balık retrosunun etkisi de olabilir. O yüzden bu süreçte attığınız adımların sağlıklı olduğundan emin olmak için 10 Mart tarihini bekleyin. Taşınmak, evlilik, ya da boşanma kararı almak için hiç de uygun bir süreç değil. Ayrıca bu dönemde retronun etkisiyle evinizdeki arızalarla uğraşabilirsiniz. Elektronik aletler ve su tesisatıyla ilgili beklenmedik sorunlar sebebiyle tamirat için harcayacağınız paralara da hazırlıklı olun. Yine ailenizle ilgili biraz daha şefkatli olmanız gereken bir süreç olabilir. Retro etkisiyle oluşacak yanlış anlaşılmalara karşı biraz daha soğuk kanlılığınızı korumanızda yarar var.

Merkür retrosu ve Mars Oğlak transiti

Yükselen Oğlak

Bu dönem Mars’ın etkisiyle daha öfkeli bir döneme atmış olabilirsiniz, dış görünümünüzde ve yaşam hedeflerinizde yenilik arayışına girebilir, hayatınızdan çıkarmak istediğiniz insanlara yol gösterebilirsiniz. Yolunda gitmeyen bir ilişkiyi sonlandırma düşünceniz varsa bunun için retronun bittiği 10 Mart tarihini beklemelisiniz. Yine medeni durumunuzda yapacağınız bir diğer değişiklik için de retro son bulmalı. Süreç boyunca bir buçuk yıldır hayatınızı değiştirmek için attığınız adımlara odaklanabilir, bu dönemde tamamlanmadığını düşündüğünüz konuları nihayete erdirebilirsiniz. Öte yandan da yakın çevrenizle ilgili sorunlar retro boyunca sizinle olacak. Bu dönemde çok katı olmak yerine uzlaşmacı davranmakta yarar var. Ayrıca seyahat, anlaşma, sözleşme gibi hedefleriniz içinde 10 Mart tarihinden sonra aksiyon almak sizi hedeflerinize ulaştıracaktır.

Yükselen Kova

Psikolojik olarak oldukça zorlu bir sürece adım atarken maddi konularda beklenmedik kayıplara konusunda da dikkatli olmalısınız. Beklediğiniz ödemeleri alamayabilir, ekonomik olarak çok da rahat olmayacağınız bir süreç yaşayabilirsiniz. Öte yandan bu dönemde kendinizi değerli hissetme konusunda gereksiz harcamalar yapmanız çok olası aslında düşünmeniz gereken konu şu ki neden böyle hissediyorsunuz? Ayrıca yurt dışına çıkma planları yapıyorsanız ve evrak işleriniz varsa gereksiz ekonomik kayıplar yaşamamak için işlemleri 10 Mart sonrasına erteleyin.

Yükselen Balık

Sosyal ortamlarda retro etkisiyle kendinizi çok daha rahat ifade edemeyebilirsiniz. Bir de Mars yine kolektif ruhunuzu temsil eden arkadaşlık, umut ve inançlar evinizde ilerlerken fikir ayrılıkları yaşayabilir, arkadaşlarınızla aranızın açıldığı bir süreçte kendinizi bulabilirsiniz. Dış görünüşünüzde değişiklik yapma kararı alırsanız daha sonra bu değişikliklerden pişman olabilirsiniz. Yine bu dönemde ilişkinizle ilgili beklenmedik durumlarla karşılaşabilir, kendinizi ifade etmekte zorlanacağınız bir süreç yaşayabilirsiniz. Yeni bir iş ikramiye ödül gibi konularda beklentiniz varsa 10 Mart sonrası tam gaz ileri adım atarak süreci lehinize çevirebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder