Kemal Öznoyan Yönetim sistemleri
HABERİ PAYLAŞ

Yönetim sistemleri

Geçenlerde “Böyyük başımız” televizyonlarda başkanlık sistemini savunurken “en gelişmiş ülkeler başkanlık sistemi ile yönetiliyor” dedi.

Demesine dedi de, yapılan araştırmalara bakarsanız başkanlık ve yarı başkanlık sistemi ile idare edilen ve en gelişmiş denilen ülkeler arasında sadece Amerika ile Rusya var. Bunun sebebi belli, iki ülkenin sanayileri silah üzerine dayanıyor. Diğer gelişmiş sayabileceğimiz ülkelerde genellikle parlamenter ve parlamenter monarşik bir sistem var. Bunun tartışmasına burada girmeyeceğim.

Öte yandan, en geri kalmış ülkelerin yönetim sistemlerine bakarsanız, başkanlık sistemleri bunlarda da var.

Haberin Devamı

Yönetim sistemleri

Araştırması çok basit, aşağıda size verdiğim linke tıklarsanız görürsünüz hangi ülkelerde hangi yönetim sistemleri olduğunu. Özellikle “tek partili sistemler” ile yönetilen ülkelere göz atmanızı tavsiye edeceğim.

Meydanlarda çıkıp konuşurken “bazen”, en azından bazen konuşurken ne dediğimize kulak verelim, belki bazıları araştırma yapıyordur!

Buyrun size bir amme hizmeti daha: https://tr.wikipedia.org/wiki/Y%C3%B6netim_bi%C3%A7imlerine_g%C3%B6re%C3%BClkeler_listesi#Ba.C5.9Fkanl.C4.B1k_Sistemleri

Sıradaki haber yükleniyor...
holder