Murat Çelik Hüda Par ne diyor?
HABERİ PAYLAŞ

Hüda Par ne diyor?

Seçim sürecinin en çok konuşulan partilerinden biri Hüda Par. Belki de en çok konuşulan, en çok tartışılanı… O Hüda Par’ın Genel Başkanı, 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili seçilen Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüştüm dün öğleden sonra. İşte Yapıcıoğlu’nun telefonda yönelttiğim sorulara verdiği yanıtlar.

O YEMİNİ EDECEĞİZ

Milletvekili yemini metnindeki bazı ifadelerle ilgili rezerv ya da sıkıntınız olduğu konuşuluyor. Siz, arkadaşlarınızdan biri ya da partiniz için var mı böyle bir durum? O yemini, mevcut hâliyle edecek misiniz?

Haberin Devamı

- Ne benim ne de arkadaşlarımın o konuda herhangi bir sıkıntısı yok. Biz bu kadar emeği, bu kadar çabayı orada, yemin konusunda bir şov yapmak için harcamadık. Elbette parlamentoda görev yapabilmek için, oraya seçilen herkesin o metni okuması, o yemini etmesi lâzım. Biz de gideceğiz ve edeceğiz. Bizim gayemiz milletimize hizmet etmek ve giriş kapısı da odur. Meclis’in ilk oturumunda yemin töreni yapılacak ve bizim hiçbir sıkıntımız yok. Bu konuyu gündeme getirenlerin niyetinin farklı olduğu düşüncesindeyiz. Çok net ifadeyle söylüyorum; yemin konusunda sıkıntı yok.

NEDEN ‘TERÖR ÖRGÜTÜ’ DEMİYOR?

PKK ve Hizbullah için ‘terör örgütü’ ifadesini ısrarla kullanmamanız gündemde ve eleştiriliyor. Sizce terör örgütü değiller mi?

- Şimdi bakın, saldırıya uğramış, bundan doğrudan zarar görmüş bir kişi ve bir partinin başkanı olarak söylüyorum; uyguladıkları yöntemler terörün dik âlâsıdır. Terör yöntemleri uygulayan herkes teröristtir. Biz terörün her türlüsünü lanetliyoruz dedik ama ısrarla bize diyorlar ki “Siz şu kalıpta söyleyeceksiniz.” Siz böyle dayatırsanız, ben de böyle söylemiyorum, ismiyle hitap ediyorum.

Hâlâ, şu anda da aynı noktadasınız anladığım kadarıyla…

- Her türlü dayatmaya karşıyım ben. Zorla hiç kimse benim ağzıma bir lâf sokuşturmaya çalışmasın. Dayatılmadığında kendi kelimelerimle söylüyorum. 40 yıldır canice kan akıtanların kullandığı yöntemler elbette terör eylemidir.

PKK için kullandığınız bu ifadeler ve tanım Hizbullah için de geçerli mi?

- Bakınız net ifadelerle söylüyorum. Terörist, terör faaliyeti yapan kişidir. Kim terör eylemi yapmışsa teröristtir. Hangi amaçla, hangi saikle, nerede, ne zaman yaptığı önemli değildir.

Haberin Devamı

KADINLAR VE ‘SAHİPLEN(DİR)İLME’ İFADESİ

Sayın Yapıcıoğlu, haklı olarak çok tartışılan “Boşanmış ya da yalnız kadınların sahiplendirilmesi” ifadesiyle ilgili de söyleyecekleriniz olmalı.

- O mesele şöyle. Bizim parti programımızda şöyle bir bölüm var: “Varisleri olmayan veya bulunamayan kişilerin bıraktığı miras, devlet hazinesine değil fakirlere bırakılmalı veya sadece fakir gençlerin evlendirilmesi, yalnız yaşayan kadınların sahiplenilmesi ve yetimlerin bakımı gibi alanlarda kullanılmak üzere oluşturulacak bir fona devredilmelidir.” Buradaki kelime ‘sahiplendirilme’ değil ‘sahiplenilme’. Şu son dönemde ‘sahiplendirme’, özellikle sokak hayvanları için kullanılan bir ifade. Çok çirkin bir şey.

O yüzden diyorum, haklı bir tepki diye...

- Parti programımızda aslında gayet net, açık ama yine de o kelime seçiminde biraz daha özenli olunabilirmiş. Olabilir yani bir şey demiyorum ama gerçekten bunu böyle anlamak da biraz fazla zorlama.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder