Mustafa Bakacak Adana Scada ile geleceğe yatırım yaptı
HABERİ PAYLAŞ

Adana Scada ile geleceğe yatırım yaptı

Adana Büyükşehir Belediyesi küresel ısınmaya karşı mücadele etmek, su kaynaklarını korumak amacıyla üç yıl önce bir proje başlatmıştı. Projeyle Adana’nın yüzde 17’sini kapsayan alanda, nerede ne kadar su kullanıldığı belirlenirken, kaçaklar da tespit edildi.

Adana Scada ile geleceğe yatırım yaptı

12 ölçüm bölgesinde yapılan basınç yönetimiyle 1 yılda 1.7 milyon metreküp su tasarrufu sağlandı. Adana genelinde bu sistemin devreye alınmasıyla yılda şehrin üç ayda kullandığı miktar olan 40 milyon metreküp su tasarrufu sağlanacak. Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın açılışını yaptığı SCADA (Uzaktan İzleme ve Denetleme Sistemi) Kontrol Merkezi’nde kullanılan yapay zekayla hata riski de ortadan kaldırıldı.

Haberin Devamı

Adana Scada ile geleceğe yatırım yaptı

KONYAALTI’NDAN BİO BRİKETLİ DESTEK

Antalya’da Konyaaltı Belediyesi, parklardan, yol kenarlarından toplanan bitki atıklarını İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde kurulan üretim atölyesinde işleyerek kaliteli bir yakacak türü olan bio briket haline getiriyor. Belediye Başkanı Semih Esen, hem atıkları geri dönüştürerek çevreyi koruduklarını hem de oluşturulan yakıtla vatandaşların kış aylarını rahat geçirebilmelerine katkıda bulunduklarını söyledi. Bio briketler talep eden ihtiyaç sahiplerine ve çiftçilere ücretsiz ulaştırılıyor.

 Adana Scada ile geleceğe yatırım yaptı

AB destekli NEET’lerin istihdamı projesinin tanıtımı yapıldı.

GENÇLER NEET İLE İSTİHDAMA KATILACAK

Kütahya’da AB hibe projesi NEET (Ne istihdamda ne eğitimde olan gençler) ile 15-29 yaş arasındakilerin iş gücüne katılımı sağlanacak. Tekstil endüstrisinde NEET’lerin İstihdamı (NEET) projesi Tavşanlı Belediyesi ve Dumlupınar Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek. Proje ekibi, katılımcıların potansiyellerini keşfetmelerine ve kendilerini geliştirmelerine ve iş dünyasında başarılı bir geleceğe adım atmalarına yardımcı olacak. Projeyle ayrıca tekstil sektöründe yaşanan ara eleman sıkıntısı da aşılacak.

Adana Scada ile geleceğe yatırım yaptı

EYÜPSULTAN’DAN KİTAP MÜZAYEDESİNE DAVET

İstanbul’da Eyüpsultan Belediyesi’nin her ayın son cumartesi günü Zal Mahmut Paşa Külliyesi Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlediği müzayede, nadide kitapları kitapseverlerle buluşturuyor. Münadi Seyfettin Ünlü’nün yönetiminde gerçekleşen son müzayedede, baskısı kalmamış, birbirinden değerli ve nadide 700 eser yer aldı. Katılımcılara çay ve simit ikramının da yapıldığı müzayedede, basıldığı dönemde yazarları tarafından imzalanan kitapların yanı sıra dergiler, Osmanlıca metinler, 200–250 yıllık farklı dilde ve türde eserler büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder