Mustafa Bakacak

18 Nisan 2024, Perşembe 07:00

Erişilebilir tiyatro engelleri kaldırdı

‘Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi’, ‘Sesli Adımlar’ gibi etkinliklerle erişilebilir hayatı destekleyen Türk Telekom, Erişilebilir Tiyatro Projesi ile görme ve işitme engelli sanatseverlere görsel, işitsel ve fiziksel engelleri aşan bir deneyim ile tiyatro keyfi yaşatıyor.

İstanbul Devlet Tiyatrosu işbirliği ile Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) hayata geçirilen projede, bu kez ‘Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adam’ oyunuyla çocuklar konuk edildi. Görme ve işitme engelli çocuklar; oyundan önce obje, kostüm ve dekorlara dokunarak sahneyi tanıdı. Canlı betimleme uygulamasıyla mekân, zaman, karakterler ve sessiz gelişen olayların anlık olarak anlatıldığı çocuklar, ayrıntıları kaçırmadan tiyatro izledi.

MUĞLALI BAŞKANLAR ATA’NIN HUZURUNDA

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yeni seçilen CHP’li 11 ilçe belediye başkanı Tamer Mandalinci (Bodrum), Sezer Durmuş (Dalaman), Aytaç Kurt (Datça), Alim Karaca (Fethiye), Acar Ünlü (Marmaris), Ali Erdoğan (Köyceğiz), Gonca Köksal (Menteşe), Fevzi Topuz (Milas), Evren Tezcan (Ortaca), Mehmet Caner (Ula) ve Mesut Günay (Yatağan) ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Aras, Anıtkabir Özel Defteri’ne “Adil bir yönetim anlayışı benimseyeceğime söz veriyorum. Geçmişin ve geleceğin beşiği Muğlamıza yorulmadan hizmet edeceğim” diye yazdı.

YALNIZ ANNELERE PSİKOLOJİK DESTEK

04 Nisan 2024, Perşembe 07:00

Çiçek kenti Yalova'ya yakışan müze

Türkiye’nin ilk canlı ağaç müzesi Atatürk Arberotum’u ve dünyanın en önemli canlı ağaç müzesi Karaca Arberotum’una ev sahipliği yapan Yalova, vizyoner bir projeye daha imza attı. İl Genel Meclisi’nin aldığı kararla başlayan çalışmaların sonunda süs bitkisi üretiminde lider şehirlerden olan Yalova’ya bonsai (minyatür ağaç) müzesi kazandırıldı. Türkiye’nin ilk Avrupa’nın en büyük bonsai müzesi Yalova’nın Kadıköy beldesinde açıldı. Vali Hülya Kaya, bonsai müzesinin Yalova’nın bu alandaki farkındalığını bir üs noktaya taşıdığını söyledi. Müzede aynı zamanda bonsai sanatını Avrupa’ya tanıtacak çalışmaların yapıldığı bir merkez olacak.

OKULLARA TEMİZ SU İSTASYONU

İstanbul’da Kartal Belediyesi ve Kartal Kent Konseyi işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Temiz Su İstasyonları’ projesiyle öğrencilerin temiz ve sağlıklı içme suyuna kolay erişimlerini sağlamak amacıyla okullara su istasyonları kuruluyor. Öğrencilere gün boyunca temiz ve taze su sağlayan proje, plastik şişe tüketimini azaltarak çevre dostu bir yaklaşımı da destekliyor. Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, su istasyonlarının Kartal’daki tüm okullara yayılacağını açıkladı.

ATIK MARKETTE DÖNÜŞÜM KART GEÇER

Aydın Söke’de atıkların ekonomiye kazandırmak amacıyla geri dönüşüm ayrıştırma, mobil atık getirme noktaları ve ‘Atık Market’ hizmete sunuldu. İlçe sakinleri, teslim ettikleri atık karşılığında puan kazanıyor. Dönüşüm Kart’a yüklenen puanlar ile raflarında temizlik, kişisel bakım ve gıda ürünleriyle oyuncak bulunan Atık Market’ten alışveriş yapılabiliyor. Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, bu projeyle hem çevreye hem de vatandaşın cebine katkı sağladı.