Mustafa Bakacak Sakura Festivalinin geliri burs oldu
HABERİ PAYLAŞ

Sakura Festivalinin geliri burs oldu

Sabancı Üniversitesi, Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100’üncü yılında Sakura Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Yedi farklı türde 1962 ağaç ile Türkiye’nin en büyük Sakura popülasyonuna sahip olan kampüste bu yıl ilk kez düzenlenen festivalde gündüz ikebana, origami, sushi ve koku atölyeleri, Japon kılıç sanatı gösterisi ve çay seremonisi yapıldı.

Sakura Festivalinin geliri burs oldu

Festival, galayla sona erdi. Japon kültüründe yeniden doğuşu simgeleyen Sakura ağaçlarının çiçeklerinin oluşturduğu renk harmonisinin eşsiz görüntüler sunduğu festivalin geliri de başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere destek sağlamak amacıyla ‘Geleceğe Söz Ver’ burs programına aktarıldı.

Haberin Devamı

Sakura Festivalinin geliri burs oldu

KONYARAY ULAŞIMI HIZLANDIRACAK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, büyük farkla kazandığı yerel seçim sonrası şehir içi trafiği rahatlayacak Konyaray Banliyö Hattı Projesi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi. 45.9 kilometrelik hatta günlük 90 bin yolcu taşınacak. 1 saatlik yolu 30 dakikaya düşürecek projenin ilk etabıyla Konya Garı ve havaalanı, ikinci etabıyla Yaylapınar ile Organize Sanayi Bölgesi birbirine bağlanacak. Proje, sanayi bölgesine işçi taşımada da büyük rol üstlenecek.

Sakura Festivalinin geliri burs oldu

BATMAN AYÇİÇEĞİ İLE KAZANACAK

Batman Valiliği’nin öncülüğünde, farklı ürün ekerek toprağın verimini artırmak amacıyla başlanan çalışmada, ikincil ürün olarak ayçiçeğinde karar kılındı. Yapılan denemelerde altı türden ikisi çok iyi sonuç verdi. Yağlı Tohumlu (Ayçiçeği-Kanola) Bitkilerin Üretiminin Yaygınlaştırılması adı verilen projeyle çiftçinin kazancı da artacak. Vali Ekrem Canalp’ın katılımıyla Asmadere Köyü’nde yağlık ayçiçeği ilk kez ana ürün olarak ekildi. Bu yıl 3 bin 200 dönümde ikincil ürün ekimi yapılacak. Çiftçiye mazot, tohum, gübre, ilaç ve hasat desteği de verilecek.

Sakura Festivalinin geliri burs oldu

GÖLPARK CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Bilecik şehir merkezine 7 km uzaklıkta 1980’li yıllarda sulama amaçlı olarak oluşturulan gölet, çevresindeki zengin florası ve çam ağaçlarıyla zamanla bir doğa harikası haline geldi. Hafta sonları insanların nefes almak için gittiği Pelitözü Gölpark, kamp ve karavan turizminin de adreslerinden biri oldu. Bölgede inceleme yapan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Gölpark’ı cazibe merkezi yapacak projeyi tanıttı ve çalışmaları başlattı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder