Mustafa Bakacak Alanya sahillerine modern büfe
HABERİ PAYLAŞ

Alanya sahillerine modern büfe

Alanya Belediyesi, sahillerde görüntü kirliliğinin önüne geçmek, eşit ve erişilebilir hizmet sunulması amacıyla Tek Tip Sahil Büfesi Projesi başlatmıştı. Proje kapsamında Demirtaş’tan Okurcalar’a kadar sahildeki büfeler tek tipe dönüştürülecek. Daha önce uyarılara rağmen belirlenen sürede yıkılmayan eski büfelerin yıkımı gerçekleştirildi. Sahillerde estetik bir görüntü oluşturacak yeni büfeler, turizm sezonuna kadar tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunulacak.

Alanya sahillerine modern büfe

AKDAĞMADENİ GES’Lİ İLÇELERE KATILDI

Haberin Devamı

Yozgat’ta Akdağmadeni Belediyesi, Güneş Enerji Santrali (GES) projesiyle kendi enerjisini üreterek en büyük gider kalemlerinden birini düşürmek ve fazla elektriği satarak gelir sağlamak için gün sayıyor. 24 bin metrekare alan üzerine 1.2 megawatt gücünde enerji üretecek GES’in panelleri teknik ekipler tarafından kuruluyor. Çevre düzenlemesi çalışmaları da eş zamanlı olarak yapılıyor. Belediye Başkanı Nezih Yalçın, ilçenin geleceğine yatırım olarak gördüğü projeyi kısa sürede bitirmeyi hedefliyor.

Alanya sahillerine modern büfe

MERSİN’İN AKKAHVE’Sİ MÜZE OLACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent tarihine tanıklık eden simge yapılardan taş binayı kent müzesi yapacak. 1900’lerin başından itibaren tuz deposu, konut, nal, çivi fabrikası ve belediye binası olarak kullanılan taş binada restorasyon çalışmaları başladı.

Alanya sahillerine modern büfe

3 bin 200 metrekare alana sahip olan bina, önce eski görünümüne kavuşturulacak, ardından iç mekan düzenlemesi yapılacak. Hafızalarda Akkahve olarak kalan taş bina, müze, sergi salonu ve fuaye alanı olarak hizmet verecek.

Alanya sahillerine modern büfe

ESKİŞEHİR’E YAKIŞAN PROJE

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un öncülüğünde kadınların sağlığını korumak ve yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla altı ay önce başlatılan Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’nde 51 bin kadına ulaşıldı. Kadınların sağlık ve şiddet konularında bilgilendirildiği, eğitimlerin verildiği, sağlık taramalarının yapıldığı projede hedef 350 bin kadına ulaşmak. Toplantıların büyük çoğunluğuna katılan Hülya Aksoy, “Kadınımızın olduğu her noktaya ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Alanya sahillerine modern büfe

Sıradaki haber yükleniyor...
holder