Mustafa Bakacak Edirne'nin gastronomi yolculuğu başladı
HABERİ PAYLAŞ

Edirne'nin gastronomi yolculuğu başladı

Edirne Valiliği, geçmişten günümüze gelen ve unutulmaya yüz tutmuş Rumeli, Balkanlar ve Osmanlı Saray Mutfağında yer alan lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması için önemli bir projeye imza attı.

Edirnenin gastronomi yolculuğu başladı

Proje çerçevesinde tava ciğeri ve ciğer sarmasıyla ünlü şehrin 87 farklı lezzeti, ‘Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri’ kitabında buluşacak. Edirne Valisi Yunus Sezer, şeflerle birlikte ulaşmak için belirledikleri üç hedefi şöyle sıraladı: Kitabı hazırlamak ve basıp yayınlamak, gastronomi festivalleri düzenlemek. Markalaştırılan yemeklerin sunulacağı tarihi bir yer yapmak.

Haberin Devamı

Edirnenin gastronomi yolculuğu başladı

HAKKARİ’DE TEKNOLOJİ YILDIZLARI YETİŞİYOR

Hakkari’de ‘Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor’ hibe projesi kapsamında üç ayrı merkezde kurulan bilişim laboratuvarları hizmete açıldı. 222 bin Euro’luk bütçeyle hazırlanan ve üç ilçede hayata geçirilen projenin genel amacı; cinsiyet eşitliğine saygı göstererek Hakkari’deki işsiz, kadın, engelli ve öğrencilerin istihdamını teşvik etmek. Özellikle gençler açısından en önemli sorunlardan birinin istihdam olduğu şehirde Vali Ali Çelik, bilgisayar, yazılım, otomasyon tasarım konularında nitelikli insanların daha kolay iş bulacağından bu projeyi çok önemsiyor.

Edirnenin gastronomi yolculuğu başladı

KÜTÜPHANESİZ KÖY OKULU KALMAYACAK

Sivas Valiliği Yılmaz Şimşek, kırsalda yaşayan çocukların ve gençlerin bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak, sosyal yönden gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla ‘Benim Köyüm Benim Kütüphanem’ projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında ilk kütüphanenin açılışı Zengi İlkokulu’nda yapıldı. Kütüphane ve kitap konusunda farkındalık yaratmaya çalışan Vali Şimşek, projeyle; kütüphanelerin daha çok ziyaret edilmesini, çocuklara kitap sevgisini aşılamayı, köy kütüphanelerinin sayısını artırmayı hedeflerini açıkladı.

Edirnenin gastronomi yolculuğu başladı

KARACASU HER GÜN KİTAP OKUYOR

Aydın’ın Karacasu ilçesinde kitap sevgisi aşılamak, okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla okullarda ‘100. Yılda Karacasu Her Gün Okuyor’ projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında öğrenciler, günde bir saati okumaya ayırıyor. Öğrencilerin düşündüğünü doğru ifade eden, algılama gücü yüksek, yorum, sentez yapabilen ve sorgulayan bireyler olması için titizlikle sürdürülen kitap okuma etkinlerine Kaymakam Mehmet Gündoğdu da sık sık katılıyor.

Haberin Devamı

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder