Mustafa Bakacak Ankara'nın kalbi Ulus'ta dönüşüm zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Ankara'nın kalbi Ulus'ta dönüşüm zamanı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkent Mobil üzerinden gerçekleştirdiği ankette yüzde 70 oy alan ‘Ulus Meydan Tasarım Projesi’nin çalışmalarına başladı. 100. Yıl Çarşısı’nda yıkım çalışmalarında sona gelindi. Projenin tamamlanmasıyla Başkent; açık sergi ve yeşil alanları, modern kent mobilyaları, kafeteryanın olduğu 7 bin 800 metrekarelik bir meydana kavuşacak. Ayrıca meydanın altında 216 araç kapasiteli iki katlı otopark yapılacak. ABB Başkanı Mansur Yavaş, projeyi “Cumhuriyet tarihimizin mirası, Ankara’mızın kalbi Ulus’ta dönüşüm zamanı… Yeni kent meydanı çok yakında hizmetinizde” mesajıyla duyurdu.

Haberin Devamı

Ankaranın kalbi Ulusta dönüşüm zamanı

 

MUĞLA FİLOSUNU ÜÇ TEKNEYLE GÜÇLENDİRDİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz’in eşsiz kıyılarının bulunduğu şehirde denize de yatırım yapıyor. Çöp, atık toplama teknelerine sahip olan belediye, filosunu acil müdahale tekneleriyle güçlendirdi. Denizlerde vatandaşların can ve mal güvenliği için biri çok amaçlı olmak üzere üç acil müdahale teknesi satın alınarak hizmete sokuldu. 28 milyon TL değerindeki üç tekne, acil durumların yanı sıra deniz kirliliğiyle de mücadele edecek. Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla’nın denizleri, kıyıları ve doğasını korumak için yatırımlara devam edeceklerini söyledi.

Ankaranın kalbi Ulusta dönüşüm zamanı

 

61 YILLIK TAŞ BİNA TURİZME KAZANDIRILACAK

Denizli’nin Çal ilçesinde yapımı 1962 yılında tamamlanan ve kullanılmadığı için atıl durumdaki eski şarap fabrikası, kültürel ve gastronomi turizminin buluşma noktası olacak. Çal Belediyesi ile Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) hazırladığı ‘Kırsal Kalkınmanın Öncüsü Kadınlar’ isimli proje kapsamında, taş binanın yanına restoran yapılacak. Kadın Üretim ve Eğitim Merkezi’nin de bulunacağı alanda Çal Kadın Kooperatifi’nin yöresel ürünleri satılacak. Çal’da bağ ve şarap turizmi rotası Çal Bağ Yolu Projesi’ni de destekleyecek olan çalışma, beş ayda tamamlanacak.

Ankaranın kalbi Ulusta dönüşüm zamanı

 

ÇANAKKALE DOMATESİ TESCİL BELGESİ ALDI

Çanakkale’de yılda 650 bin ton üretilen ve lezzeti, rengi, kokusuyla benzeri olmayan Çanakkale Domatesi, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret tescil belgesi aldı. “Domates coğrafi işaret tescili alan 13’üncü ürünümüz oldu” diyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, emeği geçen başta Çanakkale Ticaret Borsası olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür edip üreticilere hayırlı olmasını diledi. Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz de coğrafi işaretin domatesin üretim, pazarlama ve ihracat imkanlarını artıracağını belirtti.

Haberin Devamı

Ankaranın kalbi Ulusta dönüşüm zamanı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder