Mustafa Bakacak 'Cumhuriyeti biz böyle kazandık'
HABERİ PAYLAŞ

'Cumhuriyeti biz böyle kazandık'

Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında! Yurdun her köşesinde yeni bir devrin kapılarını açan Cumhuriyetin 100’üncü yılının coşkusu yaşanıyor.

Cumhuriyeti biz böyle kazandık

Uşak’ta 1933 yılında Cumhuriyet kutlamalarında Hüsnü Kazım Özler’in çektiği “Cumhuriyeti biz böyle kazandık” fotoğrafı, 90 yıl sonra Cumhuriyet’in 100. yılında yeniden canlandırıldı. Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, zaferin mutluluğunu ve gururunu tekrar hissettirmek için kamera karşısına geçti. Hüsnü Kazım Özler’in rolünü oğlu Mustafa Özler üstlendi. Yüreklere dokunan o fotoğraf yeniden çekilirken, o gurur da bir kez daha yaşandı.

Haberin Devamı

Cumhuriyeti biz böyle kazandık

TEMİZLİK İŞÇİLERİNDEN ATATÜRK SİLÜETİ

Fatsa Belediyesi’nin temizlik işçileri de sonbaharla dökülen yapraklardan Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silüetini oluşturarak bu coşkuya katıldılar. Dört saatte oluşturdukları silüetin altına ‘Cumhuriyetimizin 100. yılı’ yazan işçiler, hatıra fotoğrafıyla bu anı ölümsüzleştirdiler.

Cumhuriyeti biz böyle kazandık

BURSA’DA ÖĞRENCİLER ATA’YA MEKTUP YAZDI

Nilüfer Belediyesi, 100. Yıla özel ‘Cumhuriyet’in Çocukları’ temalı etkinlik düzenledi. Atölye çalışmalarının da yapıldığı etkinlikte, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e mektup da yazan öğrenciler, 100. yıldaki duygu ve düşüncelerini aktardılar. Mektuplarda kendi üslupları ile bugün yaşadıklarını anlatan öğrenciler, Cumhuriyet’e sahip çıkma sözü verdi.

Cumhuriyeti biz böyle kazandık

100. YILA ÖZEL DİKİLEN 1923 FİDAN

Manisa’da Salihli Belediyesi, “100. yılda 1923 Ağaç Dikimi” etkinliği düzenledi. Salihli Belediyespor antrenörleri ile oyuncular Cumhuriyetin kuruluşunu temsil eden 1923 fidanı dikip can suyu verdi. Siirt Üniversitesi yerleşkesindeki ‘100. Yılda 1923 fidan” etkinliğinde Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, rektör Nihat Şındak ve öğrenciler, 1923 fidanı toprakla buluşturdu. Malatya’da Yeşilyurt Belediyesi’nin ‘100. Yılda 100 Tohum Toprakla Buluşuyor” etkinliğinde ise 100 ilkokul öğrencisi, saksılara 100 adet tohum ekti.

Cumhuriyeti biz böyle kazandık

ÖĞRETMENLERİN 100. YIL TURUNA BÜYÜK ALKIŞ

Mersin’de Toroslar Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğiyle 100 öğretmenin katıldığı bisikletli sürüş etkinliği düzenlendi. İlçedeki farklı okullarda görev yapan 100 öğretmen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na ithafen 29 kilometrelik parkurda pedal çevirdi. Öğretmenler, Türk bayraklarıyla süsledikleri bisikletleriyle büyük alkış aldı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder