Mustafa Bakacak Finike portakalı TOGG'a renk katar
HABERİ PAYLAŞ

Finike portakalı TOGG'a renk katar

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO), renklerini Türkiye’nin güzelliklerinden alan yerli ve milli otomobil Togg’a Antalya Finike’nin coğrafi işaretli portakalının renk vermesi için geçen ay bir kampanya başlattı. KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Özen, Togg’u başarıyı, cesareti, enerjiyi temsil eden turuncu renk ile buluşturmak istediklerini söyledi.

Finike portakalı TOGGa renk katar

Sosyal medya dahil her kanaldan yürütülen ‘Togg turuncu olsun’ kampanyası kapsamında Antalya Valisi Hulusi Şahin başta olmak üzere resmi kurumlar, odalar ve sivil toplum kuruluşları ziyaret edilerek destek istendi. Gelin KUTSO’nun bu güzel kampanyasına ‘turuncuolsun’ etiketiyle destek verelim, Togg’u Finike portakalının turuncusuyla buluşturalım.

Haberin Devamı

Finike portakalı TOGGa renk katar

ALTI ÖNEMLİ TARİHE PANORAMİK MÜZE

2025 EİT Turizm Başkenti seçilmesinin ardından tur firmalarının rotasına giren Erzurum’da kış turizminin yanı sıra kültürel projelere ağırlık verildi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, TSK’dan devraldıkları Taşambarlar’da Sarıkamış Harekatı, Osmanlı-Rus Savaşı, Aziziye Müdafaası, Atatürk’ün Erzurum’a gelişi, Erzurum Kongresi ve Pasin Savaşı gibi altı önemli tarihi anlatan panoramik müze yapacaklarını açıkladı. Bu çalışmaları 2025’e yetiştireceklerini anlatan Sekmen, Taşambarların Erzurum Kalesi çevresi gibi olacağını, tarihi dokuyu koruyarak düzenleme yapılacağını aktardı.

Finike portakalı TOGGa renk katar

KAYSERİ PASTIRMASINA AB TESCİLİ

Kayseri Ticaret Odası’nın yaptığı başvurunun ardından Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu ve Konseyi, Kayseri pastırmasına coğrafi işaret tescili verilmesini kararlaştırdı. Karar, 9 Şubat 2024 tarihli AB Resmî Gazetesi’nde yayımlandı. Üç aylık askı süresinde itiraz yapılmazsa pastırma Avrupa Birliği coğrafi işaret tescilli olacak. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bu gelişmeyi şöyle duyurdu: “Bu güzel haberi paylaşmaktan da son derece mutluyum. Anavatanı Kayseri olan pastırmamız AB tarafından Mahreç İşareti olarak kaydedilerek Avrupa Birliği’nde koruma altına alınacak.”

Finike portakalı TOGGa renk katar

SERİK BELEDİYESİ ÜRETİMLE KAZANIYOR

Antalya Serik Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait 224 dönüm açık alan ve seralarda buğday, domates, kapya biber ve karpuz üretiminden elde edilen gelirle geçen yıl engelli hizmetinde kullanılan araç aldı. Bu yıl elde edilecek gelirle park ve bahçelerde kullanılmak üzere sepetli araç alınacak. Belediye, parklarda dikilen süs bitkilerini de kendileri üreterek büyük tasarruf sağladı. Belediye Başkanı Enver Aputkan, uygun arazisi olan tüm belediyelere seralar kurup domates, biber, karpuz üretmelerini tavsiye etti.

Haberin Devamı

Finike portakalı TOGGa renk katar

Sıradaki haber yükleniyor...
holder