Mustafa Bakacak Gençliğin şehri Uşak çocuk kenti kuruyor
HABERİ PAYLAŞ

Gençliğin şehri Uşak çocuk kenti kuruyor

Uşak Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olan Çocuk Kent’in temeli atıldı. 123 bin metrekare araziyi kapsayan Çocuk Kent’te kaykay pisti, dene-yap atölyeleri, buz pisti, koşu ve bisiklet parkurları, macera parkları, sosyal tesisler, eğitim atölyeleri gibi 40’a yakın aktivite ve alan yer alacak. Çocuk Kent’te, çocuklar güvenli ortamda eğlenmenin ve öğrenmenin tadını çıkaracak. Çocuklara, gençlere ve ailelere keyifli vakit geçirebilecekleri, sosyalleşebilecekleri alanların bulunacağı Çocuk Kent, sadece Uşak’ın değil bölgenin de cazibe merkezi olacak. Gerçekleştirilen projeler sonrası Uşak adeta gençliğin şehri oldu.

Haberin Devamı

Gençliğin şehri Uşak çocuk kenti kuruyor

GÜRPINAR’DA DOĞALGAZ SEVİNCİ

Van’ın kışın hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düştüğü Gürpınar ilçesi, yarım asırdır hasretle beklediği doğalgaza kavuştu. İlçede doğalgaz hattı için başlanan kazı çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlanacak. Yoğun çabalar sonucu doğalgaz enerjisinin ilçeye getirilmesini sağlayan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Doğalgazın gelmesini ilçe için bir milat olarak gören Başkan Tanış, doğalgazın ilçenin gelişimine sunacağı katkıları şöyle dile getirdi: “Doğalgazla birlikte konut projeleri hayat bulacak. İlçede çalışanlar burada kalacak. Yerel ekonomi ve kalkınmaya da katkı sağlayacak.”

Gençliğin şehri Uşak çocuk kenti kuruyor

SULTANGAZİ’DE YEŞİL DÖNÜŞÜM

İstanbul’da Sultangazi Belediyesi, ilçedeki yeşil alanları artırmak için bir çalışma başlattı. İmar planlarında park, çocuk bahçesi, yol, tesis olarak görülen ancak üzerinde yapılaşma olan yerler belirlendi. Bu alanların üzerindeki yapılar yıkılıp yerine park, yeşil alan, sosyal tesis, okul yapılıyor. Bu çalışmayla 40 yıllık sorun çözülürken ilçe, 48 bin metrekarelik alan kazandı. Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, bu alanların üzerinde gecekondusu olan vatandaşların da mağdur edilmediklerini, konut sahibi yapıldığını anlattı.

Gençliğin şehri Uşak çocuk kenti kuruyor

ŞAHİNBEY SANATÇI YETİŞTİRECEK

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi, üç farklı yaş kategorisinde ücretsiz tiyatro kursu açtı. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde verilecek tiyatro eğitimleri altı ay sürecek. Kursiyerler, tiyatro sanatının inceliklerini tecrübeli eğitmenlerden öğrenecek. Tiyatro kurslarıyla kültürel ve sanatsal aktivitelere yönlendirecekleri gençlerin yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olacaklarını anlatan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, eğitimler sonrasında Gaziantep’e önemli sanatçılar kazandırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Gençliğin şehri Uşak çocuk kenti kuruyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder