Mustafa Bakacak ‘Hayat Hatay’ kadınlara umut oldu
HABERİ PAYLAŞ

‘Hayat Hatay’ kadınlara umut oldu

Hatay Valiliği, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay’ı ayağa kaldırmak için 40 kadın kooperatifini ‘Hayat Hatay’ çatısı altında buluşturdu. Kadınların üretmiş oldukları ürünlerin satılması, alıcılara ulaştırılması için hayathatay.com sitesi hayata geçirildi. Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın da dediği gibi bu sadece bir alışveriş sitesi değil, aynı zamanda sosyal sorumluluk adına atılan önemli bir adım oldu. Vali Masatlı, bir de kadın kooperatiflerinin ürünlerinin tek noktadan satışı için lojistik merkezini yaptırdı. Kadınlar, 18 farklı kategoride toplam 105 bin 987 ürünün yer aldığı Belen Spor Salonu’ndaki lojistik merkezinde hem üretim yapacak hem de ürettiklerini pazarlayacak.

Haberin Devamı

‘Hayat Hatay’ kadınlara umut oldu

HAKKARİ’DE ATÖLYESİZ OKUL KALMAYACAK

Hakkari Valiliği, öğrencilerin düşünsel, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını desteklemek; ilgi, yetenek ve mizaçlarına yönelik gelişimlerini artırmak amacıyla ‘Atölyesiz Okul Kalmasın’ projesini hayata geçirdi. Toplam 2 milyon 400 bin TL bütçeli projeyle; Yüksekova’da 2, Şemdinli’de 1, Çukurca’da 1 ve il merkezinde 5 olmak üzere toplam 9 okula atölye kazandırıldı. Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, eğitime önemli katkılar sunacak atölyelerin kurulmasına emeği geçenlere ve destek verenlere teşekkür etti.

‘Hayat Hatay’ kadınlara umut oldu

EVLİLİK OKULU 48 BİN MEZUN VERDİ

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi, sağlam temelleri olan evliliklerle huzurlu bir toplum oluşturma hedefiyle 15 yıl önce Evlilik Okulu projesini hayata geçirmişti. 2014 yılında marka tescili de alınan bu okulda altı kurumla işbirliği yapılarak eğitimler veriliyor. Bireysel aile danışmanlığı hizmeti de sunulan okula katılan yeni çiftlere çamaşır makinesi, uzun süreli evlilikleri olan çiftlere kahve makinesi hediye ediliyor. Bu ay 452 çiftin daha sertifika aldığı okulda, bugüne kadar 47 bin 745 çifte eğitim verildi.

‘Hayat Hatay’ kadınlara umut oldu

GASTROSANAT’TA 68 BRANŞTA EĞİTİM

İstanbul’da Fatih Belediyesinin resmi açılışını yaptığı GastroSanat Eğitim Merkezi, gastronomi ve sanat tutkunu kadınlara hizmet verecek. Merkez, profesyonel şefler ve uzman eğitmenler eşliğinde geleneksel Türk mutfağından dünya mutfağına, pastacılıktan baristaya 51 branşta, el sanatlarında da 17 branşta akademik düzeyde eğitim sunacak. 2 bin metrekarelik alana sahip GastroSanat’ta eğitimlerini başarıyla tamamlayanlar hem sertifika alacak hem de ilgili sektörlerde çalışma, üretim yapma şansı da elde edecek.

Haberin Devamı

‘Hayat Hatay’ kadınlara umut oldu

Sıradaki haber yükleniyor...
holder