Mustafa Bakacak Kadının gücü Tokat'ın gücü
HABERİ PAYLAŞ

Kadının gücü Tokat'ın gücü

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen ve Tokat Valiliği tarafından yürütülen Kadının Gücü Tokat’ın Gücü Projesi ile oluşturulan Tokat Kadın Kooperatifleri markasının ilk satış mağazası törenle açıldı.

Kadının gücü Tokatın gücü

Tarihi Taşhan’daki mağazada, kadın kooperatiflerinin ürünleri tüketiciyle buluşacak. Törende ayrıca Tokat Valiliği adına oluşturulan Tokat Komana Markası ile üretilen çok özel ürünlerin de tanıtımı yapıldı. Vali Numan Hatipoğlu, markanın gücünü ve pazarlama alanını artırmak için her türlü desteği veriyor.

Haberin Devamı

Kadının gücü Tokatın gücü

Hamza Aydoğdu

JEOTERMAL SERADA İLK HASAT

Erzincan’ın Ekşisu bölgesindeki jeotermal kaynağı değerlendirmek amacıyla devlet desteğiyle oluşturulan 40 dönümlük serada ilk hasat törenle yapıldı. Jeotermal suyla ısınan serada topraksız tarımla üretilen domatesin hasadına Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu da katıldı. Projenin, Doğu Anadolu Bölgesi’nde sera üretiminde ikinci sırada yer alan Erzincan için bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Vali Aydoğdu, şehrin sera varlığının yakın zamanda yüzde 50’nin üzerinde bir artışla 950 dönüme çıkacağını kaydetti.

Kadının gücü Tokatın gücü

ÇÖLYAK KAFE ÖRNEK OLACAK

Samsun Büyükşehir Belediyesi, çölyak hastaları için büyük bir ihtiyaç olan kafe projesini hayata geçiriyor. Glütensiz ürünlerden oluşacak kafe, İlkadım ilçesinde hizmet verecek. Kafenin açılmasıyla çölyak hastaları, güvenle ve rahatlıkla yemek yiyebileceği bir mekana kavuşacak. Seçim sonrası tebrik için çiçek yerine çölyak hastaları için bağışta bulunulmasını isteyerek farkındalık oluşturan Belediye Başkanı Halit Doğan, Çölyak Kafe’nin hem örnek bir proje olacağını hem de insanların yaşamlarına dokunacağını vurguladı.

Kadının gücü Tokatın gücü

ISPARTA’NIN AQUAPARK’I MASAL PARK’A DÖNÜŞECEK

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in seçim vaatleri arasında yer alan Masal Park için çalışmalara başlandı. Şehir merkezinde 15 yıldır atıl durumda olan Aquapark, Masal Park’a dönüştürülecek. 15 bin 800 metrekarelik alan, ağırlıklı kadın ve çocuklar olmak üzere her yaştan vatandaşa hitap edecek bir yaşam merkezi haline getirilecek. Aquapark arazisinin masallar diyarıyla şehrin en gözde parklarından biri olacağını ifade eden Başkan Başdeğirmen, projenin tamamlanma süresini bir yıl olarak açıkladı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder