Mustafa Bakacak Kahramanmaraş'ta işçiye 1 Mayıs zammı
HABERİ PAYLAŞ

Kahramanmaraş'ta işçiye 1 Mayıs zammı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nda ‘İşçi Sözleşmesi ve Ek Protokol İmza Töreni’ düzenledi. Belediye Başkanı Fırat Görgel, belediye çalışanlarına yeni müjdeler verdi.

Kahramanmaraşta işçiye 1 Mayıs zammı

“Mesai arkadaşlarımızın daha iyi koşullarda yaşaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diyen Başkan Görgel, işçilerin en düşük maaşını yüzde 27 artırarak 28 bin TL’ye çıkardıklarını, kadrolu işçilerin maaşının da en düşük 35 bin TL olduğunu açıkladı.

Kahramanmaraşta işçiye 1 Mayıs zammı

KAYSERİLİ EMEKLİLERİN HOBİ BAHÇELERİ

Haberin Devamı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, emeklilerin günlük hayatın stresinden uzaklaşmalarına ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmak amacıyla şehri hobi bahçeleriyle donatmıştı. Kayseri’nin yedi ayrı bölgesinde toplam 2 bin 543 hobi bahçesi kurulmuştu. Bu bahçelere emeklilerin ilgisi her yıl giderek arttı. Bahçe kullanımı için bu yıl 22 bin 647 başvuru yapıldı. 30 Nisan’da noter huzurunda gerçekleştirilen ve belediyenin YouTube kanalından canlı yayınlanan kura çekimi sonucu hobi bahçelerinin hak sahipleri belirlendi.

Kahramanmaraşta işçiye 1 Mayıs zammı

SANAYİDE KADIN ELİ KALKINMANIN TEMELİ

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), hem sanayicinin ihtiyacı olan nitelikli personeli yetiştirmek hem de kadınları işgücüne kazandırmak amacıyla ‘Sanayide Kadın Eli Kalkınmanın Temeli’ adlı projeyi başlattı. İlk protokolü Tezmaksan Akademi ile imzalanan projeyle kadın kursiyerlere CNC operatörlüğü başta olmak üzere yeni teknolojilere uygun mesleki yetenekler kazandırılacak ve bu alanlarda istihdam edilmeleri sağlanacak. Proje kapsamında ihtiyaç duyulan her alanda kadınlara özel mesleki eğitimler verilecek.

Kahramanmaraşta işçiye 1 Mayıs zammı

ZEYTİNBURNU BOĞAZ’A AÇILIYOR

Zeytinburnu Belediyesi’nin bahar aylarının gelmesiyle birlikte düzenlediği ücretsiz Boğaz Gezileri yeniden başlıyor. İlk olarak 2005-2008 yılları arasında yapılan üç yıl önce yeniden başlanan gezilere 42 bin kişi katıldı. Bu yıl tekne turları 4 Mayıs’ta başlayıp 29 Haziran’a kadar sürecek. Belediyenin internet sitesinden ya da 444 1984 Çözüm Merkezi’ni arayarak kayıt yaptıranlar, İstanbul Boğazı’nı Dr. Salim Aydın rehberliğinde gezecek. Üç saat sürecek gezide simit, çay ve kahve ikramı da yapılacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder