Mustafa Bakacak Karadeniz yaylaları 'Yeşil yol' ile bağlandı
HABERİ PAYLAŞ

Karadeniz yaylaları 'Yeşil yol' ile bağlandı

Karadeniz Bölgesi’nde Samsun, Ordu, Giresun, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin yaylaları 2 bin 600 kilometrelik yol ağı ile birbirine ve turizm merkezlerine bağlanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın yaylalarda kesintisiz, kolay ve konforlu ulaşımın sağlanmasını hedefleyen ’Yeşil Yol’ projesinin tamamlanmasıyla yeşile yolculuk başlayacak. Dava nedeniyle bir süre duran ve geçen yıl yeniden başlanan proje için 2 milyar 820 milyon TL harcandı, yedi metre genişliğindeki yolun yüzde 55’i bitirildi. DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin’in verdiği bilgiye göre, projeyle birlikte bölge turizmi de hareketlendi.

Haberin Devamı

Karadeniz yaylaları Yeşil yol ile bağlandı

FETİH MESCİDİ 710 YIL SONRA AYAĞA KALDIRILDI

Manisa’da, Hıdırellez Günü’nde insanların akın ettiği, ‘Hacet Dede Türbesi’ olduğuna inanılan harabe yapıyla ilgili gerçek kazı çalışmaları sonucu ortaya çıktı. Buranın, Saruhan Bey’in 26 Ekim 1313’te Manisa’yı fethettiğinde yaptırdığı ilk mescit olduğunun tespit edilmesinin ardından başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı. Fethin sembolü olan mescit bugün törenle açılacak. Bu hafta hem cumhuriyetin 100. yılını hem de fethin 710. yılını kutlayacaklarını söyleyen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, mescidi çevreleyen Manisa Kalesi’nin surları için de proje başlattıklarını açıkladı.

Karadeniz yaylaları Yeşil yol ile bağlandı

CUMHURİYET’İN 100. YILINDA ŞİRİNCE’YE BÜYÜK ÖDÜL

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütü tarafından başlatılan ‘En İyi Turizm Köyü 2023 Yılı’ girişimi kapsamında İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince, 60 ülkeden 260’ın üzerindeki köy arasından “En İyi Turizm Köyü” olarak seçilerek ülkemizi gururlandırdı. Şirince’nin bu ödülü Cumhuriyetimizin 100. yılında kazanması da çok anlamlı oldu. Tarihi, kültürel ve tarımsal değerlere sahip olan Şirince’nin en iyi turizm köyü seçilmesinden dolayı başta Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Karadeniz yaylaları Yeşil yol ile bağlandı

ŞAHİNBEY 168 BİN 301 BEBEĞE ‘HOŞ GELDİN’ DEDİ

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi’nin 12 yıl önce başlattığı Türkiye de ilk marka tescilli ‘Hoş geldin bebek’ projesinde ekipler, yeni doğan bebek ziyaretlerine devam ediyor. Bebeğin sağlık kontrolünü gerçekleştiren ekipler, anneleri de bilgilendiriyor. ‘Hoş geldin’ denilen bebek sayısının 168 bin 301’e ulaştığı ilçede ziyaret edilen her aileye bebek bakım çantası ve ateş ölçer hediye ediliyor. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, anneleri bilinçlendiren ve sağlıklı bebekler yetiştirmeyi amaçlayan uygulamaya büyük önem veriyor.

Haberin Devamı

Karadeniz yaylaları Yeşil yol ile bağlandı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder