Mustafa Bakacak Kış turizminin yeni gözdesi Şanlıurfa olacak
HABERİ PAYLAŞ

Kış turizminin yeni gözdesi Şanlıurfa olacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün turizmi 12 aya yaymak amacıyla başlattığı proje kapsamında Karacadağ Kayak Merkezindeki otel inşaatı tamamlandı. Çevre ve iç düzenlemesinin tamamlanmasıyla otel hizmete açılacak. Aynı bölgede çocuklar için oyun alanları, etkinlik alanları yapılmasıyla kış festivalinin alt yapısı hazırlanmış olacak.

Kış turizminin yeni gözdesi Şanlıurfa olacak

Eşsiz güzellikleri, tarihin seyrini değiştiren Göbeklitepe ve Karahantepe’si, şifalı sıcak su kaynakları, sakin şehir Halfeti, Siverek Takoran Vadisi, Konik Kubbeli Harran Kümbet Evleri, UNESCO tescilli müziği, eşsiz lezzetleriyle ünü kıtaları aşan Şanlıurfa, bundan böyle kış turizminde de adından söz ettirecek.

Haberin Devamı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR HAYALLERİ GERÇEK YAPTI

Tarımın sorunlarından biri çeşitli nedenlerden dolayı boş bırakılan araziler. Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu arazileri tarıma kazandıracak projeler üretiyor. Ekipler, arazide inceleme yapıp iklime ve toprak yapısına uygun ürünleri belirliyor. Bu projeyle üreticilere nergis soğanı, adaçayı ve lavanta fideleri dağıtılarak 1000 dekar alan tarıma kazandırılırken, 440 bini aşkın fide toprakla buluşturuldu. Büyükşehir’in desteğiyle nergis ekme hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan Necla Akciğer, üretmek isteyen kadınlara şu çağrıyı yaptı: “Siz de harekete geçin, geç kalmayın.”

Kış turizminin yeni gözdesi Şanlıurfa olacak

ÜSKÜDAR BEKLEDİĞİ AKADEMİYE KAVUŞTU

Üsküdar Belediyesi, ilçe sakinlerinin kazanç ve istihdam imkânlarını genişletecek projelere bir yenisini ekledi. Alt yapısı ve iç donanımları tamamlanan Mutfak Sanatları Akademisi hizmete açıldı. İlçede mutfak sanatlarına yönelik yoğun talep üzerine bu akademiyi açmaya karar veren Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, son yıllarda rağbet gören kahvecilik (barista) konusuna da özel önem verdiklerini kaydetti. Haftanın her günü hizmet verecek olan kursta; aşçılık, pastacılık ve barista alanında yılda 1200 kişi eğitim alacak. Tamamen ücretsiz olan akademiye, usmek.org adresinden başvurabilirsiniz.

Kış turizminin yeni gözdesi Şanlıurfa olacak

ORHANELİ KÖY KONAKLARIYLA DONATILIYOR

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde köy konaklarıyla donatılacak. Orhaneli Belediyesi, Bursa Büyükşehir’in destekleriyle kırsal mahallelerde yedi köy konağı yapacak. Sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra misafir evi olarak kullanılacak olan konaklar, öğrencilere eğitim ve sosyal imkanlar sunacak. Akalan Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ilk konağı hizmete açan Başkan Aykurt, mevcut konakların bakım ve onarımlarını da yaptıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kış turizminin yeni gözdesi Şanlıurfa olacak

Sıradaki haber yükleniyor...
holder