Mustafa Bakacak Mardin'de fotoğrafın ustalarıyla maraton
HABERİ PAYLAŞ

Mardin'de fotoğrafın ustalarıyla maraton

Mardin, bu yıl 6’ncısı düzenlenen fotoğrafçılar maratonuna ev sahipliği yaptı. Şehrin tanıtımına katkı sağlamak, kültürel, tarihi, gastronomi ve turistik zenginliğini ön plana çıkarmak amacıyla düzenlenen Mardin Fotoğrafçılar Maratonu, fotoğraf sanatına gönül veren profesyonel ve amatör fotoğrafçıları bir araya getirdi.

Mardinde fotoğrafın ustalarıyla maraton

21 Kasım’da başlayan ve bugün sona erecek olan maratonda, Mezopotamya’nın incisi Mardin’in tarihi ve doğal güzellikleri ölümsüzleştirildi. Coşkun Aral, Mustafa Seven, Arzu İbranoğlu, Haydar Demirtaş, Hasan Açan, Hüseyin Remzi Konak, Mehmet Aslan gibi usta isimleri, fotoğrafseverlerle buluşturan etkinlik sonunda en güzel fotoğraflar ödüllendirilecek.

Haberin Devamı

Mardinde fotoğrafın ustalarıyla maraton

KOCASİNAN ASFALT HAMLESİYLE KAZANDI

Belediyelerin önemli harcama kalemlerinden biridir asfalt. Kayseri’de Kocasinan Belediyesi, yedi yıl önce kurduğu tesis sayesinde 1 milyon 205 bin 610 ton asfaltı kendi üreterek hem bu harcama kaleminden kurtuldu hem de büyük tasarruf sağladı. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın verdiği rakamlar şöyle: Asfalt üretiminden bu yıl 53 milyon 426 bin 345 lira, yedi yılda ise toplam 120 milyon 811 bin lira tasarruf sağlandı. Beş ay önce hizmete açılan taş ocağında üretilen 210 bin ton mıcır malzemesiyle sağlanan tasarruf 13 milyon lirayı geçti.

Mardinde fotoğrafın ustalarıyla maraton

ALANYA SAHİLLERİNDE DÖNÜŞÜM VAR

Mavi bayraklı plajlarıyla, tarihi zenginlikleriyle ülkemize gelen her 10 turistten birinin tercihi olan Alanya’nın sahilleri büyük bir dönüşüme sahne oluyor. Alanya Belediyesi, sahil bandı düzenleme projesiyle insanların keyifli vakit geçirebileceği, dinlenebileceği, spor yapabileceği alanları birbiri ardına hizmete açıyor. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ilçeye kazandırdığı 34 kilometrelik bisiklet yoluyla ayrıca övgü alıyor. Şehrin doğusunda merkezden Kargıcak’a kadar kesintisiz bisiklet yolunu hizmete açan Başkan Yücel, batı bölgesi sahiline de bir uçtan diğer uca kadar bisiklet ve yürüyüş yolları yapılacağını müjdeledi.

Mardinde fotoğrafın ustalarıyla maraton

AKDENİZ’İ FESTİVAL HEYECANI SARDI

Türkiye’nin en güzel balıkçı kasabalarından Karaduvar’ın bulunduğu Mersin Akdeniz’i festival heyecanı sardı. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın çabalarıyla 2019’da başlayan Karaduvar Balık Festivali, her yıl 100 bini aşkın insanı ağırlıyor. 3 Aralık’ta Karaduvar sahilindeki Sardalya Park’ta düzenlenecek festivalde gündüz sardalya ikramı yapılacak. Akşam da konser var. Bu yıl katılım rekoru kırmayı bekleyen Başkan Gültak, herkesi lezzetin eğlenceyle buluşacağı festivale davet etti.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder