Mustafa Bakacak Sokaklara çöp atma Türkiye
HABERİ PAYLAŞ

Sokaklara çöp atma Türkiye

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un başkanlığını yaptığı ATMA Derneği’nin çevre temizliğinedikkat çekmek amacıyla ‘Atma Türkiye’ projesini hayata geçirdi.

Sokaklara çöp atma Türkiye

Proje kapsamında sokakları temiz tutmak için başlatılan ‘Atma’ kampanyası kapsamında ilk çağrı pilot bölge seçilen Gaziantep’ten yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şu çağrıyı yaptı: “Atılan her çöp toprağımızı, suyumuzu, havamızı kirletiyor, insanımızı hasta ediyor. O yüzden çok basit bir şey ‘atma’. Elindeki çöpü yere atma.” Pervin Ersoy da tüm Türkiye’ye “Atma” çağrısında bulundu. Kampanya süresince elindeki çöpü yere atan herkese ‘Atma’ denilerek sokakların, doğanın, denizlerinin temiz kalması sağlanacak. Türkiye, çöp atılmayan, temiz sokaklarıyla çok daha güzel olacak.

Haberin Devamı

Sokaklara çöp atma Türkiye

İNEGÖL’ÜN NÖBETÇİ KİTAPHANESİ

İnegöl Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta hizmete açtığı Nöbetçi Kitaphane, gençlerin yeni adresi oldu. Toplam 20 bin kitabın yer aldığı, iki katlı 240 öğrenci kapasiteli kitaphane, haftanın 6 günü sabah 09.00’dan saat 24.00’e kadar açık. Randevu sistemiyle hizmet veren kitaphanede öğrencilere çay ve kahve ikramları da yapılıyor. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, gençlerin gösterdiği ilginin ne kadar doğru bir yatırım yapıldığının göstergesi olduğunu ifade etti ve şöyle dedi: “Onlar geldikçe bizler de yenilerini yapmaya devam edeceğiz.”

Sokaklara çöp atma Türkiye

ESENLER’DEN ÇEYİZ DESTEĞİ

İstanbul’da Esenler Belediyesi, evliliğe adım atacak ihtiyaç sahibi yetim ve öksüz ailelerin kız çocuklarının çeyizlerini karşılamak için ‘Çeyiz Destek Merkezi’ kurdu. İhtiyaç sahibi gençlere, elektrikli ev aletleri, mutfak gereçleri, nevresim takımları, halı gibi 25 parça ürünün olduğu paket hediye ediliyor. Yeni evlenen ya da evlenmeyi düşünen çiftlere de ‘Aile İçi İletişim’, ‘Gastronom’, ‘Bebek Bakımı’, ‘Çocuk Gelişimi’ konularında eğitim veriliyor. Belediye Başkanı Tevfik Göksu, “Gençlerin en mutlu günlerinden itibaren yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Sokaklara çöp atma Türkiye

YAKAB YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Yalova Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği’nin (YAKAB) şehir için önemli projeler gerçekleştiriyor. Katı atık sahasındaki gazdan üretilen elektrikle şehrin enerji ihtiyacının karşılanmasına da katkıda bulunan YAKAB’ın yeni yönetimi belli oldu. Yalova’daki belediyelerin ve İl Özel İdaresinin üyesi olduğu YAKAB’ın başkanlığına Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele seçildi. Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ve Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman da başkanvekilliğine seçildi.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder