Mustafa Bakacak Tarladaki atıklar kuzuya dönüştü
HABERİ PAYLAŞ

Tarladaki atıklar kuzuya dönüştü

New York’taki Türkevi’nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ardından ‘Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı ilk imzalayanlar arasında yer alan TBB ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, büyük önem verdiği geri dönüşüm projelerine bir yenisini ekledi.

Tarladaki atıklar kuzuya dönüştü

Başkan Yılmaz, Gönen’de kadın çiftçilerle birlikte yürüttüğü “Tarlada Sıfır Atık” projesiyle hem zirai atıkların geri dönüşümünü sağladı hem de kadın üreticilere destek oldu. Projeye katılan kadın üreticiler, topladıkları her 500 kilogram zirai atık başına 1 Balıkesir Kuzusu ile kuzu başına 50 adet ot balyası aldı. Gönen’e bağlı 13 köyde uygulanan ve yoğun ilgi gören projede, 13.6 ton atık toplandı. 20 kadın çiftçiye kuzuları teslim edildi.

Haberin Devamı

Tarladaki atıklar kuzuya dönüştü

VALİDE SULTAN’DA SANAT TARİHİ DERSİ

Üsküdar Belediyesi, kültürel etkinlikler için özel olarak tasarlanan 580 yolcu Valide Sultan Gemisi ile İstanbulluları ücretsiz Boğaz turuna çıkarıyor. Rehberlerin Boğaz’ın eşsiz güzelliklerini anlattığı, çay ve simit ikramında da bulunulan gemi, 2017’den bu yana yaklaşık 5 milyon kişiyi ağırladı.

Tarladaki atıklar kuzuya dönüştü

Gemide her perşembe Üsküdar’da bulunan liselerin son sınıf öğrencilerinin katılımıyla sanat tarihi dersi işleniyor. Geçtiğimiz perşembe Üsküdar Validebağ Fen Lisesi öğrencileriyle yapılan derste, Boğaz’daki tarihi yapılar tek tek anlatıldı. Teneffüste ise Belediye Başkanı Hilmi Türkmen öğrencilerle sohbet edip fotoğraf çektirdi.

Tarladaki atıklar kuzuya dönüştü

HAVRAN’DA TURİZM SEZONU KAPANMAYACAK

Balıkesir’in havası temiz, el sanatlarına, doğasına, geleneklerine sahip çıkan, alt yapı ve trafik sorunları olmayan ilçesi Havran, turizmi 12 aya yaymak için hazırladığı su sporları merkezi ve karavan kampı projesine 7 milyon liralık hibe desteği aldı. Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman ile hibe sözleşmesini imzalayan Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, ilçeye su sporları merkezi, doğa oteli, karavan ve çadır kamp alanı ile benzersiz bir spor turizmi alanı kazandırmak için ilk adımı attı. Projeyle Havran, herkese sakin ve huzurlu bir tatil ortamı sunacak.

Tarladaki atıklar kuzuya dönüştü

EMEKÇİ KADINLARIN EL EMEKLERİ SERGİLENDİ

Haberin Devamı

Manisa Kula’da yeni gelir kapısı olması amacıyla kaymakamlık, el ile futbol topu dikim projesini hayata geçirmişti. Kursta eğitim alan kadınlar, iki yıl önce top üretmeye başlamıştı. Kula Kaymakamlığı bünyesindeki kooperatifte üretim yapan kadınların el emeklerinin tanıtım aşamasına geçildi. Kadınların ürettiği futbol, voleybol ve hentbol topları, Türkiye’nin ilk spor fuarı Expo Sport 2023’te açılan stantta sergilendi. Kula’daki bu üretimin tanıtıldığı fuarda, emekçi kadınların diktiği toplar büyük ilgi gördü.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder