Mustafa Bakacak Türkiye'nin ilk kaktüs müzesi açılıyor
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'nin ilk kaktüs müzesi açılıyor

Türk sinemasının usta ismi Ediz Hun, aynı zamanda Türkiye’nin bilinen en eski kaktüsseveri. 40 yılı aşkın sürede oluşturduğu ve Avrupa’da ilk 10 arasında yer alan koleksiyonunda 2 bin 950 çeşit, toplamda 3 bin 500’ü aşkın kaktüs var. Sanatçının Büyükada’daki evinde suya, güneşe ve kökenlerine göre sınıflandırıp biriktirdiği kaktüsler, İstanbullularla buluşacak. Dört yıl önce Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ziyaretinde dile getirdiği kaktüsleri sergileme fikri, Çamaşırcıdere Yaşam Vadisi projesiyle hayat buldu. Belediyenin bu projesi kapsamında Bostancı Sahili’nde yapımına başlanan kaktüs müzesinde sona gelindi. Dizaynını Ediz Hun’un yaptığı müzede 200’den fazla kaktüs sergilenecek. Ediz Hun Kaktüs Müzesi’nin açılışı 14 Mart’ta yapılacak. Sağlığını kaybeden kaktüslerin bakımının yapılacağı atölyenin de bulunacağı müze Türkiye’de ilk olacak.

Haberin Devamı

Türkiyenin ilk kaktüs müzesi açılıyor

SİVAS, GES’TE ÜÇÜNCÜ AŞAMAYA GEÇTİ

Sivas Belediyesi ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisinin tamamını yenilenebilir kaynaklardan karşılamak için örnek bir projeye imza attı. Şehir merkezinde 17 dönümlük alana 4 megavatlık GES kuruldu. Daha önceleri iki etabı açılan GES’in 3’üncü etabı da tamamlanarak hizmete alındı. Bu projeyle Sivas Belediyesi elektrik ihtiyacının yüzde 15’ini karşılayacak. Hedeflenen diğer GES projeleri ile birlikte belediye elektrik giderlerinden yıllık yaklaşık 150 milyon lira tasarruf sağlayabilecek.

Türkiyenin ilk kaktüs müzesi açılıyor

ÇEKMEKÖY’E BİLİM MERKEZİ YAKIŞTI

Çekmeköy Belediyesi, TÜBİTAK işbirliğiyle ilçeye bilim merkezi kazandırdı. Murat Çobanoğlu Bilim Çekmeköy’de ‘teknoloji’, ‘tasarım’, ‘doğa bilimleri’, ‘astronomi havacılık ve uzay’ olmak üzere dört atölyede eğitimler verilecek. Gelişmiş müfredatı, zengin içeriği ve yeni nesil sistemi destekleyen metodolojisi ile etkileşimli eğitim alanında model olacak merkezden üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri faydalanabilecek.

Türkiyenin ilk kaktüs müzesi açılıyor

TARİHİ KONAK KENT MÜZESİ OLDU

Manisa Alaşehir’de restorasyonu tamamlanan Bakkal Şükrü Konağı, kent müzesi olarak açıldı. Konakta; ilçenin tarihi bilgileri, telefon, gramofon, eski gazeteler, fotoğraflar, dirhemler, eski paralar ve Bakkal Şükrü’ye ait fotoğraflar sergileniyor. Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Alaşehir’i dünyaya tanıtmak, bacasız sanayiden pay almasını sağlamak için çalıştıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Türkiyenin ilk kaktüs müzesi açılıyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder