Mustafa Bakacak Uşak heyeti dev proje için destek turunda
HABERİ PAYLAŞ

Uşak heyeti dev proje için destek turunda

Uşak heyeti dev proje için destek turunda

Uşak heyeti, Ankara’da Tarım Reformu Genel Müdürü Osman Yıldız’ı da ziyaret etti.

Uşak, yüzde 75’i kadınlardan oluşacak ve 3 bin kişinin istihdam edileceği Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) projesini hayata geçirmek için kenetlendi. Banaz ilçesinde atıl arazileri tarıma kazandırmak ve 2 bin 400 dekar alanda TDİOSB kurulması için fizibilite çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 2 bin 400 dekar alanda kurulacak ve 25 sera işletmesinin yer alacağı TDİOSB’de kaliteli ve katma değeri yüksek ürünler üretilecek. Vali Dr. Turan Ergün öncülüğünde Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın da yer aldığı Uşak heyeti, projenin hayata geçmesi için destek turuna çıktı. Heyet, ilk olarak Tarım ve Orman Bakanlığı’nı ziyaret etti.

Haberin Devamı

Uşak heyeti dev proje için destek turunda

ÇUKURCA’NIN TAŞ EVLERİ TURİZME KAZANDIRILACAK

Hakkari’nin sınırın sıfır noktasındaki Çukurca ilçesinde her biri 400 yıllık olan iki taş değirmen ile tarihi kale evleri yeniden ayağa kaldırmak için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Çukurca Belediyesi, restorasyonu tamamlanan yedi evi kütüphane, gençlik merkezi, müzesi gibi kültürel etkinlik alanına dönüştürecek. Butik otel olarak hizmet açmak için Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliğiyle restorasyonuna başlanan iki kale evdeki çalışmalarda da sona gelindi. Birçok medeniyete beşiklik etmiş ilçenin sembolü olan evlere sahip çıkan Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, “İlçemizdeki deneyimli taş ustalarımızın el emeğiyle bu evler yükseldi” dedi.

Uşak heyeti dev proje için destek turunda

KOCAELİ’NE SAĞLIKLI ÇEVRE ÖDÜLÜ

Körfezi havadan, karadan ve denizden koruyup temizleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de uygulanan en geniş yüzölçümlü ve en yüksek bütçeli deniz temizlik projesiyle ödüle layık görüldü. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen ‘Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’na 39 üye belediye 79 projeyle başvurdu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ‘İzmit Körfezi Dip Çamurunun Temizlenmesi’ projesiyle ‘Sağlıklı Çevre’ alanında birincilik ödülünü kazandı. Projeyle; deniz suyu kalitesi artacak, su altındaki ekosistemin canlanması ve biyoçeşitliliğin zenginleşmesiyle daha temiz ve sürdürülebilir doğa imkanları oluşacak

Haberin Devamı

Uşak heyeti dev proje için destek turunda

MUĞLA’NIN ZURNASINI DÜNYA DUYDU

Muğla Büyükşehir Belediyesi, başlandığında “Zurnanın festivali mi olur” diye eleştirilen Zurnazen Festivali’ni bu yıl sekizinci kez düzenledi. Kentin önemli kültür öğelerinden biri olan zurnanın yaşatılması ve dünyaya tanıtılması açısından büyük önem taşıyan festival, bu yılda büyük ilgi gördü. Festivalde ulusal ve uluslararası zurna sanatçıları sahne aldı. “Bu festival ile zurnanın Muğla’nın en özel çalgılarından biri olduğu gerçeğini dünyaya kabul ettirdik” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, festivalin önemli bir faydasının da sıkıntıları, stresi unutturması olduğunu söyledi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder