Rükzan Sağır Erkekler ayılardan daha mı tehlikeli?
HABERİ PAYLAŞ

Erkekler ayılardan daha mı tehlikeli?

“Ormanda tanımadığınız bir adamla mı yoksa bir ayıyla mı karşılaşmayı tercih ederdiniz?” sorusuna, yedi kadından sadece biri ‘adamla’ diye yanıt verince ortalık karıştı. Tartışmaya milyonlarca kadın katıldı. Kadınlar nasıl bir adamla karşılaşacaklarını bilmediklerinden ayıyı seçtiklerini söylüyor. Tanıdık ve güvenilir bir erkek olmadığı müddetçe yabancı erkekleri ayıdan daha tehlikeli buluyorlar. İnsanların yalnız olmadıklarında hayatta kalma şansları çok daha yüksek olduğu halde. Bir ayının ne yapacağını tahmin etme olasılığının, bir erkeğin ne yapacağından daha yüksek olması da bu seçimde bir faktör. Üstelik ormanda ayı saldırıları nadir ve ayıyla denk gelen çoğu insanın bu karşılaşması, yaralanma olmadan son buluyor. Yanında yavruları olmadığı sürece çoğu ayı insanlara saldırmıyor. Yıllık ayı saldırısı ortalaması 40! Bunların da 11’i Kuzey Amerika’da oluyor. Ormanda yaşayan ve yürüyen çok kişi olduğundan.

Haberin Devamı

Erkekler ayılardan daha mı tehlikeli

Avustralya’da kadınlar şiddet karşıtı eylemde “Ayıları tercih ediyoruz” pankartları taşıdı.

YİĞİTLİK KORKUTMAMAKTIR

Erkek şiddeti kurbanı kadın sayısından bahsetmek bile dehşet verici... Üstelik bu soru erkeklere sorulduğunda, “Kızınız/sevgiliniz ayıyla mı yoksa erkekle mi karşılaşsa daha iyi?” denildiğinde, erkekler bile ayıyı seçiyor! Ayı saldırısında yüzü parçalanan Amerikalı kadın Allena Hansen bile ayıyı suçlamıyor. Anormal ve talihsiz bir kaza yaşadığını düşünüyor. Erkeklerin kadınlar üzerinde yarattığı korkuyu, tedirginliği, güvensizliği çok güzel anlatan bir sosyal deney oldu bu soru. Oysa erkekler, kadınlar için her koşulda güven duygusu oluşturmalı. Erkekliğin şanındandır bu. Erkeklerin olduğu yerde kadınların korkmadığı bir dünya. Çok mu zor?

Erkekler ayılardan daha mı tehlikeli

AVUSTURYA ARINMASI AYAĞIMIZA GELDİ

‘Mayr kürü’nü duymuş olabilirsiniz. İyi beslenmeyi ve bağırsak sağlığını, genel sağlığın önemli bir parçası olarak görmeye odaklanan bir arınma programı. Programın temel amacı iyi bir bağırsak sağlığı için tüketilmesi gereken besinleri tüketmek ve bağırsak sağlığını olumsuz yönde etkileyeceği düşünülen besinleri sınırlamak. İşte bu kürü uygulayan Avusturya’daki Mayrlife Medikal Sağlık Tesisi’nin CEO’su Dr. Dieter Resch ve Medikal Direktörü Dr. Maximillian Schubert ile İstanbul’da buluştuk. Acıbadem Sağlık Grubu’yla ‘bütünsel sağlık’ alanında yaptıkları işbirliği için. Maslak’taki hastanede bütünsel sağlık danışmanlığı hizmeti verdiler. Mayrlife sırlarını bu vesileyle onlardan dinledim. Mayrlife Sağlık Konsepti, Dr. FX Mayr’ın orijinal Mayr tıbbı ilkelerine dayanıyor, sağlığı desteklemek ve zindeliği güçlendirmek için en modern ve yenilikçi yöntemleri bir arada sunuyor. Açlık veya detoks kampı değil. Kimse aç kalmıyor. İhtiyaca göre bir ila üç hafta tesiste konaklayarak bu kürü alabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Erkekler ayılardan daha mı tehlikeli

‘SAĞLIĞIN SIRRI BİLMEK’

Tesis, hastane ruhsatına sahip. Modern bilim onaylı yani. Dr. Resch’e “Bu kürden sonra tekrar şehirdeki bazen trafikte yemek yemem gereken tempolu hayatıma dönersem ne anlamı kalır? Bu sürdürülebilir bir şey mi?” diye sordum. Kürün etkisi en az üç ay sürüyormuş. Ve dedi ki “Biz nasıl beslenmeniz, yaşamanız gerektiğine dair size özel bilgileri sunuyoruz. Bugün insanların yaşamsal hataları, bilgisizlikten. Bilgiye sahip olan sağlığını da yönetebiliyor. Bir gün sağlıksız seçimler yaptıysa, diğer gün onu nasıl telafi edeceğini biliyor.”

Haberin Devamı

Erkekler ayılardan daha mı tehlikeli

MODADAN YAŞAM TARZI İMPARATORLUĞUNA: ELIE SAAB

Lübnanlı lüks tasarımcı Elie Saab’ın Türkiye’deki gayrımenkul ortaklığını geçen haftalarda duyurmuştum. Sonunda ilk büyük projesini tanıttı. Peninsula İstanbul Hotel’de çok görkemli bir davetle. İstanbul Kandilli’de yapılacak olan konutların, mimari estetik ve şıklığı Elie Saab imzalı olacak. Bu, markanın ilk mimari projesi değil. Londra’da, Marbella’da, Dubai’de, Doha’da, Riyad’da Vietnam, Brezilya, Romanya, Mısır’da da yürüttüğü mimari projeleri var. İstanbul, bu listedeki en yeni ve en gözde durağı. Eşsiz Boğaz manzarasında lüks bir yaşam için zarafeti şekillendirecek. Beş blok ve 92 özel tasarlanmış Villa Daire konseptinde 300 ila 800 metrekarelik yaşam alanları onun zevkiyle tasarlanacak. Gecede konuşan Elie Saab Jr., kendilerini artık sadece moda değil, bir yaşam tarzı markası olarak konumlandırdıklarını söyledi. Elie Saab’ın başlattığı tasarımcı imzalı evler akımı diğer büyük moda evlerini de harekete geçirecektir…

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder