Uğur Alkapar 12 yıl sonra
HABERİ PAYLAŞ

12 yıl sonra

Rock müziğin gösterişli ustaları, 12 yıl aradan sonra Türkiye’ye geri dönüyor! New Yorklu grup Interpol, 24 Temmuz’da Uniq Açıkhava İstanbul’da sahne alacak. Interpol tıpkı kariyerinin başında olduğu gibi şimdi de hem sahnede hem de stüdyoda taşkınlıktan uzak duruyor. Heyecanlı, minimal enstrümantal parça bölümleri ve özel efektlere boğulmamış düzenlemeler kalplerimize ve zihinlerimize hitap ediyor.

Göksel Harbiye’de

Türk pop müziğinin önemli yorumcu ve şarkı yazarlarından Göksel, 7 Temmuz Cuma akşamı İstanbullu sevenleri ile buluşmaya hazırlanıyor. Sanatçının 24 yıllık müzik kariyeri boyunca yayınladığı, hayatımıza izler bırakmış en güzel şarkılarını seslendireceği bu özel konser, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda Epifoni organizasyonu ile gerçekleşecek.

Haberin Devamı

EĞLENCENİN YENİ ADRESİ

Arif Küpeli’nin Asmalımescit’teki meşhur barı Kulp, sokağın neşesidir. En eğlenceli Beyoğlu geceleri orada geçirilir. Şimdi de en eğlenceli Alaçatı geceleri Kulp’ta yaşanıyor. Eskiden Hammam olan, Hacımemiş’in en güzel mekânı, artık Kulp. Bildiğimiz türler ve yıllar arası sörf yapan popüler Kulp müzikleri, dans eden insanlar var. Üstelik bu kez inanılmaz kalitede yemekler söz konusu. Nasıl bir menü yapmışlar inanamazsınız. Düşününce bile ağzım sulandı. Alaçatı geceleri artık aynı değil. Farklı türde bir eğlence, samimiyet ve coşku arayanların adresi artık Kulp Alaçatı.

12 yıl sonra

 

BEŞE KADAR KAHVALTI

Hep havalı yerleri yazıyorum diye eleştirenler oluyor bazen ama ben aslında her yeri geziyorum. Bakın Alaçatı’daki Babu’yu anlatayım size. Burası Hacı Memiş Camii’nin yan tarafında şahane bir kafe. Köyde gezerken yorulursanız hemen oturup soluklanın. Hep bir esinti mevcut. Sandalyesi koltuğu rahat. Yemekleri de pek lezzetli. Mantısı, hamburgeri şahane. Ama esas mesele kahvaltı burada. Babu o meşhur Alaçatı kahvaltısını kendine göre yorumlamış. Bir kere deneyen otelinden kaçıp buraya kahvaltıya geliyor. İlknur Erdoğan’ın yönetimindeki Babu’da kahvaltı her gün saat 5’e kadar devam ediyor.

12 yıl sonra

 

PARTİLİ AÇILIŞ

Alanya’da Anjeliq Hotel bünyesindeki Nomad Beach geçtiğimiz günlerde kapılarını açtı. Açılış gecesinde düzenlenen Visionary Party’de dünyanın en iyi kadın tekno DJ’ler arasında gösterilen Olga Korolova pikapların başına geçti. İş ve cemiyet dünyasının ünlü isimlerinin yer aldığı davet, yurtdışından gelen dansçıların muhteşem şovlarıyla başladı. Geç saatlere kadar devam eden gecede konuklar, Akdeniz’in bohem havasında usta şeflerin hazırladığı özel lezzetleri deneyimleme fırsatı da yakaladı.

Haberin Devamı

12 yıl sonra

 

TARİH VE GASTRONOMİ

Çeşme-Ilıca'nın en önemli sembollerinden biri olan Rasim Palas, 1914'te açıldığından beri tarihe tanıklık etmiş. Türkiye’nin ilk resort oteli olarak bilinen Rasim Palas, Atatürk'ün de tercih ettiği, onuruna verilen danslı yemeklere katıldığı bir mekân. Bölgedeki günlerinin tamamına yakınını burada geçirmiş. 80'lerden beri oteli işleten ailenin oğlu Ferit Giritligil burayı aslına sadık kalarak, adeta kalbini, ruhunu koyarak restore ettirmiş. O dönemden kalan dolapların vidalarına kadar kendisi ilgilenen Ferit Bey sonunda ortaya harika bir eser çıkarmış. 24 odalı otel konuklarını ağırlamaya başladı. Dahası Giselle adlı restoranı ile Türkiye'nin en önemli gastronomi noktalarından biri olmaya aday. Tanıdığım en bilgili ve vizyonlu şeflerden biri olan Ramazan Bilgi’nin yönetimindeki mutfaktan harika yemekler çıkıyor. Rasim Palas, Urla’dan sonra Ilıca’yı da bölgenin gastronomi haritasında özel bir yere konumlayacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

12 yıl sonra

 

Çocukluğunuzdaki gibi

Her yaz Bodrum’a gidip Gölköy’deki Daphnis Otel’de birkaç gün geçirmezsem huzur bulamıyorum. Bir kere gitseniz emin olun siz de alışır, aynı duruma düşersiniz. Daphnis denize sıfır. Odanızdan çıkıp üç adım sonra denize girebilirsiniz. İster çimlerde ister kumlarda güneşlenebilirsiniz. Mutfağı da çok başarılı. Kahvaltıyla başlayıp gün boyu makarnalar burgerlerle devam edebilirsiniz. Pideleri ise tartışılmaz menünün favorisi. Akşamları da kumların üstüne atılan masalarda yiyeceğiniz mezenin lezzetini başka hiçbir yerde bulamazsınız. Dalgalar ve esinti hafif hafif vurdukça sizin keyfiniz arşa falan çıkabilir. Daphnis’in evinizden farkı yok. Osman Yitgin ve ekibi rahat hissetmeniz için ellerinden geleni yapıyor. Akşamları otelin barının etrafında toplanıp edilen sohbetler ise size çocukluğunuzdaki yazlık günlerinizi hatırlatabilir. Özlenen bir tatil deneyimi için Daphnis diyorum.

12 yıl sonra

 

YALIKAVAK’TA KUSURSUZ DENEYİM

Yunan adalarının görkemli kulüplerine restoranlarına bakarız da bir iç çekeriz ya. Keşke bizde de olsa deriz. Bakın onlardan daha iyisi Bodrum Yalıkavak’ta mevcut. Ahmet Uras’ın meşhur mekânı The Galliard Cove House’un bu kuşbakışı fotoğrafını o duyguyu tatmanız için koydum. Harika görünmüyor mu? Burada iyi müzik, müthiş manzara, aşık edecek kadar kusursuz bir ambiyans ve efsane bir mutfak var. Deniz ürünleri ağırlıklı olsa da her damağa uygun Bodrum lezzetleri özenle hazırlanıyor. Bakın tablo gibi tabaklar çıkıyor bu mutfaktan. Özel kokteyller ve üst düzey bir servis hizmeti de buna eklenince The Galliard deneyimi zirveye ulaşıyor.

12 yıl sonra

 

PARTİ BAŞLASIN!

Geçen sezon Adriatique, Alman DJ Rampue, Meksikalı Sainte Vie gibi dünyaca ünlü DJ’leri Bodrum’la buluşturan The Galliard, ‘Yalıkavak’ın Burning Man’i olarak anılmaya başlamıştı. Parti sezonunu 23 Haziran’da Fidelles ile açan mekân Joep Mencke ve ASH ile devam etti. Bu akşam Jamie, yarın Non, 6 Temmuz’da Jimi Jules ve birçok yerli yabancı DJ, The Galliard’da yaz boyu sahne almaya devam edecek. Eşsiz gün batımında dans ederek unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

12 yıl sonra

 

ÇOK MUTLU OLMAK İÇİN…

Çeşme Dalyan’daki The Beach of Momo, zaman zaman ‘Türkiye’nin en iyi beach’leri’ listelerinde zirvedekiler arasında yer alıyor. Bunu da hak ediyor. Yağlı boyayla çizilmiş gibi bir hali var Momo Dalyan’ın. Sarıların hakim olduğu görüntüsü, huzur veren atmosferi ve şahane deniziyle benim için de özel bir yer burası. Girişinde yer alan restoran kısmı bu sene çıtayı iyice yükselterek harika yemekler sunmaya başlamış. Limon soslu makarna, kereviz sapı salatası, marulda karides… Lezzetli olduğu kadar da sağlıklı. Bunlara ek olarak en iyi DJ’ler akşamüstü partilerinde Momo Dalyan’da. İyi müzikle birleşen bir beach deneyimi insana kendini gerçekten çok ama çok mutlu hissettiriyor.

12 yıl sonra

 

GERÇEK LÜKS

Fotoğrafta gördüğünüz bu şahane otel geçtiğimiz yıllarda Yaz Beach olarak biliniyordu. Yaz Yalıkavak adını alarak konseptini yeniledi. Vizyonunu da geliştiren otelin en büyük artısı The Galliard’ın da bulunduğu koya tepeden bakması. Güzel bir esintiye sahip olan Yaz Yalıkavak’ın odaları çok konforlu. Beş yıldızlı otellerde bulunan malzemeleri odalarında konuklarına sunan Yaz Yalıkavak’ın plajı da şahane. Denizi ise tertemiz. Restoranından çıkan yemek ve kahvaltı tüm öğünlerinizi burada yemek istemenize neden oluyor. Ama bu oteli özel yapan hizmet ekibi. Sürekli güleryüzle karşınızdalar ve tüm sorunlarınızı hızlıca çözüyorlar. Günümüzde gerçek lüks iyi hizmet. Turizm sektöründe pandemiden beri büyük kan kaybı yaşayan bu alanda böyle bir hizmet sunabilmek büyük başarıdır bence. Tebrikler Yaz Yalıkavak…

12 yıl sonra

 

BAKKALDAN RESTORANA

Bodrum Gündoğan’da Reana adında müthiş bir balıkçı var. Remziye Akbaş ve ailesi 20 yıl öncesine kadar köyün bakkallığını yaparken büyük marketlerin açılmasıyla işler kötüye gitmiş. Bunun üzerine Remziye Hanım bakkalı restorana çevirmiş. İyi ki de yapmış! İsmi de Remziye Ana’nın kısası, Reana. Ege’nin harika kadınlarından biri olan Remziye Anne ekibiyle birlikte her gün tabaklarca meze yapıyor. Eşi de ızgaranın başına geçip balıkları pişiriyor. Oğlu ile gelini de işletme ve serviste. Oğlu aynı zamanda bir beach işletiyor, onu da haftaya anlatacağım. Tüm mezeler özel ve güzel ama bir şevketi bostan yapılıyor ki burada… Karşıma alıp kendisine şiir yazmak istedim. O derece lezzetli. Çevrede yaşayanlar, tatilciler, yazlıkçılar da buranın müdavimi. Çok ama çok iyi bir yemeği makul fiyatlar ödeyerek yiyebileceğini bilen herkes burada. Mutlaka siz de Reana’da bir yemek yemelisiniz.

12 yıl sonra

Sıradaki haber yükleniyor...
holder