Hakan Çelik Aklımda kalanlar
HABERİ PAYLAŞ

Aklımda kalanlar

Haberin Devamı

Bu yıl büyük oranda üzücü gelişmelerden bahsettik. Hayata, ekonomiye ve sanata dair çok az konuşabildik. Oysa bilim, teknoloji, seyahatten, müzik ve üretimden söz etmeye daha fazla ihtiyacımız var.


İstanbul’da Yavuz Sultan Selim, İzmit’te Osman Gazi köprüleri, Boğaz’ın altından geçen Avrasya Tüneli Cumhuriyet tarihimizin en önemli projeleri arasında. Kısa süre önce üçü de tamamlandı. Emek veren herkese tekrar teşekkürler. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın 2019’da görev süresi sona ermeden tamamlamayı hedeflediği Üsküdar- Kabataş arasındaki yaya ve bisiklet tünelini çok önemsiyorum. Projenin teknik detayları henüz açıklanmadı ancak başarılabilirse büyük kazanım olur.


Posta Gazetesi okurları benim otomobillerle olan ilişkimi biliyor. ÖTV zammı, yükselen döviz ve daralan pazara rağmen canlı bir sektörümüz var. Türkiye’de yatırımların daraldığı bir ortamda Bursa’da üretimine başlanan Renault Megane büyük moral oldu. Karizmatik Talisman modelinin birçok teknolojisi Megane’da kullanılmış. Bu yıl çok başarılı bulduğum diğer otomobil KIA’nın SUV modeli Sportage oldu. KIA yükselen grafiğiyle Türkiye’ye rol model olması gereken bir marka. Premium sınıfta Audi Q5 bestseller olmaya devam edecek diye düşünüyorum. Yeni Q5’i Meksika’da test etme fırsatı bulmuştum. Hibrid teknolojiler konusunda Toyota ve Lexus’un ciddi üstünlüğü var. Bu sene elektrikli otomobilleri de çok konuşacağız. Volkswagen’in plug-in-hybrid modeli Passat GTE de dikkat çekecek diye düşünüyorum.


Teknoloji hayatımızı dönüştürmeye devam ediyor. Düşünsenize dünyada 180 ülkede 1 milyar kişi WhatsApp kullanıyor. ABD’nin en güçlüleri arasında bilişim dünyasından Apple, Twitter, Instagram gibi markalar var. Sadece robotlar veya dronelar değil sağlıktan eğitime kadar bir dizi alanda gelişmeler yapay zeka sayesinde oluyor. IBM’ın bu alandaki platformu Watson beni çok heyecanlandıran teknolojik gelişmelerden biri. Telekomünikasyon ve IT devi Vodafone dünyada olduğu gibi Türkiye’de çok iyi performans gösterdi. Ayrıca kadınlar, engelliler ve gençler için sürdürdükleri sosyal sorumluluk projelerini takdir ediyorum.


Her türlü moral bozucu olaya rağmen kültür ve sanat hayatımız canlılığını koruyor. Ünlü piyanistimiz Fazıl Say dünya çapında konserler verdi, prestijli ödüller aldı. Çok yönlülüğün zirvesinde yer alan değerli sanatçımız Zülfü Livaneli 50. sanat yılını kutladı. Zorlu Performans Sanatları Merkezi ve Cemal Reşit Rey’de harika konserler düzenlendi...

★ Bütün okurlarıma sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yeni yıl diliyorum

Sıradaki haber yükleniyor...
holder