Buzdolabında saklanmaması gereken besinleri daha önce sizlerle paylaşmıştık. Gelin şimdi de buzluk bölümüne koymamamız gereken yiyecekleri birlikte öğrenelim. İşte buzluğa koyarak büyük hata yaptığımız o 10 yiyecek Belirli süt ürünleri buzlukta bekletildiğinde sulanır. Yağ oranı fazla olan peynirleri, süt kremasını, orijinal paketindeki sütü dondurabilirsiniz Patatesi dondurmak, kahverengileşmesine sebep olur. En iyisi kuru ve serin bir yerde bekletmektir. Patates püresini 4-6 aya kadar buzlukta saklayabilirsiniz. Donan yumurtanın kabuğu çatlayabilir. Donmuş yumurtayı pişirirseniz, sakızımsı bir kıvam yakalarsınız. Sıcak yiyecekler, buzdolabınızın soğuk hava dengesinin bozulmasına sebep olur ve buzdolabınızda bakteri ürer. Kötü paketlenmiş yiyeceklerin içerisindeki hava, buzla karşılaştığında soğuk ısırığı yapar. Yiyeceğin kalitesine zarar gelmez ama şeklini ve rengini bozar. Çoğu yemeğin içinde çoğun yemeğin de üzerine eklenilip servis edilen ufalanmış ekmeği buzlukta tuttuğunuz takdirde, ekmek kıtırılığını kaybediyor. Bu yüzden ekmek kırıntısını servisten önce ekleyin. Eriyen yiyecekleri bakteri sayısı yükselir. Tekrar dondurduğunuzda, ilk dondurma işleminden daha fazla bakteriyle yiyeceğinizi dondurmuş olursunuz. Konservelerin içerisindeki sıvı genleşir ve konserve kutusunun patlamasına sebep olur. Marul, salatalık ve turp gibi sebzeler, dondurulduğunda tadını kaybederler. Karpuz, kavun gibi yüksek sıvı oranlı meyveleri dondurulduklarında yumuşar ve orijinal kıvamını kaybeder