Tamer Heper Yönetici şart değil
HABERİ PAYLAŞ

Yönetici şart değil

Bizim apartmanda herkes sorumluluğunu bilir, ona göre yaşar giderdik. Ancak daireler el değiştirdikçe problem yaşamaya başladık. Mesela bir katın pis su borusu patlamış, temele doluyor, bir kat da yeni motosiklet almış giriş holüne park ediyor bize geçit imkanı tanımıyor. Yönetici ise komşuluk ilişkisi bozulmasın diyor müdahale etmiyor. Bunlarla nasıl baş ederiz? C.Ö.

Her zaman tekrar ettiğim bir nokta ile yanıtıma başlayayım. Toplu yaşam özgürlüklerden fedakarlık etme şartına bağlıdır. Herkesin özgürlüğü yakınındakilerin özgürlüğü ile sınırlıdır ve bu nedenle de yaşamda disiplin şarttır. Apartman girişine motorunu koyan komşunuza bir sorsanız, senin gibi üç kişi daha bu hakkı kendisinde görse de buraya üç motosiklet daha gelse ne dersin? Herhalde “iyi olur” demez. Demek ki hayali olarak sözünü ettiğim o üç kişinin buraya motorunu koyma hakkı yoksa onun da yoktur.

Haberin Devamı

Bu hayattan bir örnek. Şimdi de yasadan bir örnek: Anayapının ortak alanları ancak bağımsız bölüm maliklerince amacına uygun olarak kullanılır. İşgal edilemez, amacına aykırı kullanılamaz. Sizin apartman girişiniz de otopark olmadığına göre buraya motor parkedilemez. Peki ne yapacaksınız? Bu işlerde komşuluk ilişkisi bozulmasın denilemez, zira komşuluk ilişkisini bozan motorun kaldırılmasını isteyen değil, motoru oraya park edendir.

[[HAFTAYA]]

Yapılacak şeylere gelince; pis suyu binanın bodrumuna kadar akıtan komşu için: Şayet pis su borusu dairesinin içinde ise ve daireye girmek gerekiyor ise mahkemeden tedbir kararı alarak dairesine girmek, onarımı yaptırmak ve bedelini kendisinden tahsil etmek gerekir. Motorunu bina girişine koyan için ise mecburi olmamakla birlikte isterseniz kendisine bir ihtarname gönderin, motorunu buradan kaldır anlamını içeren ihtarname ile kendisine kısa bir süre tanıyın. Olmadı mahkemede dava açacaksınız, müdahalenin önlenmesini isteyeceksiniz. Mahkemeden de bu karar alınır. Burada mesele komşuluk ilişkisinin bozulması değil yasal hakkı aramaktır. Bunun için yönetici beklemeyin herhangi bir bağımsız bölüm maliki bu talepte bulunabilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder