Ekonomi İOS 17.4 ile Iphone'a gelen 5 önemli yenilik

İOS 17.4 ile Iphone'a gelen 5 önemli yenilik

Paylaş
İOS 17.4 ile Iphone'a gelen 5 önemli yenilik

Apple, bu ayın başında iOS 17.4 güncellemesini hizmete sundu ve iPhone’lara pek çok yeni özellik kazandırıldı. Ancak yine bazı kullanıcılar ‘Telefonumun performansı düşer mi?, Pilim hemen biter mi? Güvenlik sorunu yaşar mıyım? gibi endişeler nedeniyle yeni sürümü kurmak için biraz zamanın geçmesini ve kullanıcı deneyimlerini görmek istiyor.

Her şeyden önce güncellemenin boyutu ne kadar büyükse işlemci de o kadar efor sarf eder. Son sürüm, daha çok güvenlik ağırlıklı olduğu için cihazınızın kolaylıkla daha iyi performansa ulaşmasını sağlayacaktır. Zaten üretici, kaldıramayacak telefona güncelleme getirmez. Sorunların çoğu da hatalı güncelleme yapmaktan kaynaklanıyor. Peki son sürümde ne gibi yenilikler var? Yüklemeye değer mi? Hangi cihazlarla uyumlu? İşte tüm merak edilenler...

Haberin Devamı

ANINDA ŞARKI TANIMA ÖZELLİĞİ

Bir mekandasınız, müzik çalıyor, şarkıyı sevdiniz ama ne olduğunu bilmiyorsunuz. iOS 17.4 ile şarkılar artık otomatik olarak tanımlanacak. Yani şarkının adı, sanatçısı ve albümü ekranda görünecek. Ayrıca beğendiğiniz şarkıları tek bir dokunuşla Apple Müzik çalma listenize veya kütüphanenize ekleyebiliyorsunuz.

ÇALINAN AYGITA KORUMA KATMANI

‘Çalınan Aygıt Koruması’ özelliği daha da geliştirildi. iPhone’unuz, sizin yanınızdan, ev veya iş yeri gibi tanıdık konumlardan uzakta olduğunda bir güvenlik katmanı ekleyerek hesaplarınızın ve kişisel bilgilerinizin uzaktan korunmasına yardımcı oluyor. Bu özellik sayesinde cihazınız çalındığında konumunu takip edebilir ve uzaktan kilitleyebilirsiniz. Cihazınızı kurtarma şansınız yoksa, tüm verilerinizi uzaktan silebilirsiniz.

Haberin Devamı

YENİ SÜRÜM IPHONE XR, SE, 11, 12, 13, 14 VE 15 SERİLERİYLE UYUMLU


118 YENİ EMOJİYLE İFADELER GÜÇLENDİ

Son sürüm ile birlikte iPhone’lara 118 yeni emoji de eklendi. Bu emojiler arasında evet-hayır durumlarını gösteren ‘baş sallama’ ve tokalaşma efektleri de yer alıyor. Yani artık duygularınızı ve fikirlerinizi daha kolay ifade edebileceksiniz. Kahverengi mantar, limon, anka kuşu, kırık zincir, boksör, boş batarya, dikkat çeken yeni emojiler.

PİL SAĞLIĞI RAPORU VERECEK

iOS 17.4 güncellemesi, pilinizin durumunu daha iyi anlamanıza yardımcı olacak yeni bir ‘Pil Sağlığı Raporu’ özelliği de sunuyor. Bu özellik sayesinde, pilinizin maksimum kapasitesini ve şarjın ne kadarının kullanılabilir olduğunu görebilir, hızlı şarj özelliğini takip edebilir, pilinizin değiştirilmesinin gerekip gerekmediğini öngörebilirsiniz.

İŞİTME ENGELLİLERE PODCAST KOLAYLIĞI

Yeni sürüm sayesinde artık ses kayıtları aynı zamanda yazılı metne de dönüştürülüyor. Yani podcast dinlerken metinler de okunabiliyor. Bu da özellikle işitme engelli kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlıyor. Yazılı metin özelliği aynı zamanda Podcast’lerde arama yapmanızı da sağlıyor. Anahtar kelimelerle aradığınız bilgileri içeren podcast bölümlerini bulabiliyorsunuz. Şu an İngilizce, Fransızca, Almanca ve İspanyolca olan bu dil desteğine kısa süre içinde Türkçe’nin de eklenmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

TEKNO TURU


* Samsung yeni ürünü teslim alırken eski TV veya beyaz eşyasını geri dönüşüm amacıyla teslim eden müşterilere 3.000 TL’ye varan hediye çeki hediye ediyor. Kampanyadan şu an için İstanbul, Ankara ve İzmir’deki müşteriler faydalanıyor.

* Çinli drone devi EHang, dikey iniş ve kalkış yapan EH216-S uçan taksi modelini 333 bin dolardan Çin’de satışa sundu. Elektrikle çalışan araç, iki yolcu taşıyabiliyor ve saatte 130 km hıza ulaşabiliyor. Yaklaşık 25 dakika havada kalabilen araç, tek şarjda 35 km menzile sahip.

* Normal bir flaşa göre daha geniş alana 50 kat daha yumuşak ışık yayan Star Işığı portresi özelliğine sahip vivo V30, myvivoshop. com üzerinden 1.499 TL değerinde TWS 3e kulaklık hediyesiyle satışa sunuldu