Futbol Final gibi prova
Paylaş
Final gibi prova

EURO 2024’e katılmayı garantileyen A Milli Futbol Takımımız, gruptaki son maçı öncesi önemli bir sınava çıkıyor.

Ay-Yıldızlılar, hazırlık maçında dünya devi Almanya’ya konuk olacak. Berlin Olimpiyat Stadı’nda saat 22.45’te başlayacak ve Polonyalı hakem Bartosz Frankowski’nin yöneteceği mücadele TRT 1’den naklen yayınlanacak. Vincenzo Montella yönetiminde 2’de 2 yapan Türkiye, güçlü rakibi karşısında hem seriyi sürdürmek hem de Galler ile oynanacak kritik maç öncesi kendini test etmek istiyor. Aday kadrodan çıkarılan kaptan Hakan Çalhanoğlu ile Cengiz Ünder, zorlu mücadelede görev almayacak. Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan ise Alman Milli Takımı’nın kaptanı olarak sahaya çıkacak. Tarihlerinde 27. kez karşı karşıya gelecek olan iki ülke, en son 7 Ekim 2020’de yine hazırlık maçında karşılaşmış ve mücadele 3-3 sona ermişti.

Haberin Devamı

VINCENZO MONTELLA: KENDİ EVİMİZ GİBİ

A Milli Takım’ın hocası Vincenzo Montella, statta çok sıcak bir atmosfer beklediğini söyledi. Almanya karşısında kendi evlerinde oynuyormuş gibi hissedeceklerini ve bunun heyecanını yaşadıklarını belirten İtalyan teknik adam, şunları söyledi: “Şampiyonaya yavaş yavaş yaklaşıyoruz. Milyonlarca Türk’ün olduğu yere gelip, onların bizi sevgiyle kucakladığını görmek mutluluk verici. İyi bir oyunla onları mutlu etmek istiyoruz. Bu tarz maçlarda doğru bir karışım yapmamız gerekiyor. Almanya çok güçlü bir takım. EURO 2024’ü kazanabilecek takımlardan bir tanesi. Bizim için güzel bir test olacak.”

SAKATLIĞINDAN ARDA DA MUTSUZ

Montella, Arda Güler’in sakatlığına da değindi. İtalyan hoca, “Diri bir Arda’yı sahada görebilecek miyiz” sorusuna, “İnşallah görürüz. Kendisi de bu durumdan mutsuz. Dünyanın en iyi kulübüne gidiyorsunuz ama bu talihsiz olayı yaşıyorsunuz. Neler hissettiğini biliyorum. Çok sabırlı davranılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

HATALARDAN DERS ALDIK

Çağlar Söyüncü, Almanya karşısında iyi bir sonuç hedeflediklerini söyledi. Sakatlığının tamamen geçtiğini belirten milli stoper, “EURO 2024’te başarı istiyoruz. Şampiyonaya en son gittiğimizde talihsiz şeyler yaşadık. Ama hatalarımızdan ders aldık. Güzel bir jenerasyona sahibiz” dedi.

621. MİLLİ SINAV

Milli takım, Almanya karşısında tarihindeki 621. maçına çıkacak. Ay-yıldızlılar, 100 yıllık tarihinde toplam 620 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 241 galibiyet, 146 beraberlik ve 233 yenilgi yaşadı.

GRUP LİDERLİĞİ BUGÜN GELEBİLİR

EURO 2024 elemelerinde Türkiye’nin de yer aldığı D Grubu’nda bugün iki maç oynanacak. Galler, saat 17.00’de Ermenistan’a; Hırvatistan ise saat 20.00’de Letonya’ya konuk olacak. Galler ile Hırvatistan’ın puan kaybetmeleri halinde Ay-Yıldızlılar, son maç öncesi grubu lider bitirmeyi garantileyecek.

11 ÜLKE GARANTİLEDİ

EURO 2024’e katılacak ülkeler yavaş yavaş belli oluyor. Şu ana kadar 11 takım, şampiyona vizesi aldı. Türkiye’nin yanı sıra turnuvaya ev sahipliği yapacak Almanya ile Fransa, Belçika, Portekiz, İskoçya, İspanya, Avusturya, İngiltere, Macaristan ve Slovakya, dev organizasyonda boy gösterecek.

Haberin Devamı