Futbol Pele'nin naaşı gökdelen mezara defnedilecek
Paylaş
Pele'nin naaşı gökdelen mezara defnedilecek

Brezilyalı efsane futbolcu Pele 29 Aralık 2022 günü hayata gözlerini yummuştu. Sao Paolo şehrinde vefat eden Pele, doğduğu şehir Santos'ta defnedilecek. Efsane futbolcunun yakılan naaşı 14 bin mezar kapasitesine sahip 'Memorial Necropole Ecumenica' adlı gökdelen tipi mezarlıkta saklanacak.

Brezilya'nın yetiştirdiği ilk büyük yıldız ve gelmiş geçmiş en iyi futbolculardan Pele, 82 yaşında hayatını kaybetti. Kolon kanseri nedeniyle vefat eden efsane isim, 29 Aralık günü aramızdan ayrılmıştı.

Haberin Devamı

Pele'nin naaşı, yakıldıktan sonra doğduğu şehir olan Santos'a gönderilecek ve oradaki 'Memorial Necropole Ecumenica' adlı gökdelen mezarda muhafaza edilecek.

'Memorial Necropole Ecumenica' 1991 yılında Santos'ta inşa edilen bir çeşit mezarlık. Alışıldığı gibi toprak alana yatay şekilde değil; apartman şeklinde dikey olarak planlandı.

14 katlı bir mezarlık olan yapı 14 bin mezar kasası (yakıldıktan sonra saklanan bölme) kapasitesine sahip. Naaşlar için özel odalar bulunuyor ve bu odalarda vefat eden kişilerin aileleri için özel ayin bölümleri, mahzenler, krematoryum, eşya dolapları ve türbe var.

Ayrıca yapıya ait bir manzaralı teras, terasta restoran, şelaleli tropikal bahçe ve klasik otomobil müzesi var.

Haberin Devamı

Yapının kurucusu Altstut, "A Tomb With A View" adlı belgeselde bu yapının "ahiretin huzurunu" temsil ettiğini söylüyor.