Sağlık Uykunun azı da çoğu da şişmanlatıyor (Yağ yakıcı tarifler)

Uykunun azı da çoğu da şişmanlatıyor (Yağ yakıcı tarifler)

Paylaş
Uykunun azı da çoğu da şişmanlatıyor (Yağ yakıcı tarifler)

Metabolizmanın düzenli çalışmasında uyku çok önemli bir yere sahip. Ancak az uyumak gibi çok uyumak da yağlanmaya yol açıp sağlığımızı bozabiliyor. Dr. Ayça Kaya yağ yakıcı tarifler de verdi

YETERLİ UYUYUN

Haberin Devamı

Bir çalışmaya göre; 6 saatten az veya 8 saatten fazla uyuyanların göbek yağlanması daha fazla. Metabolizmanın çalışması, vücudun kendini onarması için 7-8 saat uyuyun. Uykunun süresi kadar kalitesi de önemli. Vücudu onaran hormonlar olan büyüme hormonu ve melatonin düzenli uykuda salgılanır. Düzenli uyku için uykunuzun bölünmemesine özen gösterin. Bunun için yatak odanızın karanlık ve sessiz olmasına dikkat edin.

PAYLAŞILAN YEMEKLER AZALAN YAĞLAR

Yemeğinizi bölüşün, etrafınızdakilere ikram edin. Sevinçlerinizi paylaştıkça çoğaltır, yiyeceklerinizi paylaştıkça vücut yağlarınızı azaltırsınız. Gerek dışarıda yerken gerek evde, tabağınızı en yakınınızdakiyle paylaşın.

GÜNE SABAH SPORUYLA BAŞLAYIN

Karın ve bel bölgesini inceltmek isteyenlerin aklına hemen mekik çekmek gelir. Oysa aktif egzersiz olmadan iyi sonuç almak pek mümkün değil. En etkili egzersiz gün içinde yapacağınız 30 dakikalık yürüyüştür. Metabolik rahatsızlığınız yoksa yürüyüşü sabah aç karna yapın. Bu daha fazla yağ yakmanızı sağlar.

Haberin Devamı

TUZAĞA DÜŞMEYİN

Şeker, tatlı, bal, pekmez, reçel, kavun, karpuz, beyaz ekmek, pirinç, patates... Bu yiyeceklerin içindeki şeker kan şekerinizi hızlı yükseltir ve yağ depolanmasını kolaylaştırır. Bu nedenle kan şekerini daha kontrollü yükselten ekşi meyveler, esmer unlar, bulgur, kepekli makarna gibi glisemik indeksi düşük yiyecekleri tercih edin.



YAĞ YAKICI TARİFLER

Meyveli Smoothie

● 1 bardak kefir,
● 1 kaşık yulaf ezmesi,
● 5-6 mor üzüm,
● 2 kayısı,
● 1 çorba kaşığı tarçını blenderdan geçirip ara öğünde için.

Metabolizma Hızlandırıcı İçecek

Mide probleminiz yoksa 1 bardak ılık suyun içine yarım çorba kaşığı karabiber, 1 çorba kaşığı zerdeçal ve 1 çorba kaşığı bal karıştırıp için.

Yeşil İksir

● 2 salatalık,
● 1 yeşil elma,
● 1 avuç maydanoz,
● 1 avuç ıspanak,
● 1 avuç pazı,
●1 kabuklu yeşil limon,
● Biraz taze zencefili katı meyve sıkacağından geçirin. İkindide ara öğün olarak tüketebilirsiniz.

Şişkinlik Çayı

● 1 yemek kaşığı yeşil çay,
● 1 yemek kaşığı rezene,
● Birkaç dal maydanoza sıcak su ekleyin. 5 dakika bekletin, limon ilave edip için.

YARIN: İştahı kesmenin en etkili yolları

Haberin Devamı