Mete Utku Okan Buruk ve İsmail Kartal’ı büyük bir sınav bekliyor
HABERİ PAYLAŞ

Okan Buruk ve İsmail Kartal’ı büyük bir sınav bekliyor

Süper Lig’de yeni sezonun başlamasına günler kalırken kulüpler transfer çalışmasına tam gaz devam ediyor. Özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe kadrosuna kattığı büyük oyuncular ile dikkat çekiyor ve görünen o ki çok konuşulmaya devam edilecekler. Ancak geçtiğimiz sezon olduğu gibi 8+3 kuralı devam ediyor yani takımlar aynı anda en fazla 8 yabancı futbolcuyu sahaya sürebilecek. Peki bu kurala uymak mevcut kadrolar ile ne kadar kolay?

Fenerbahçe geride kalan sezonda 8+3 kuralı konusunda pek sorun yaşamadı çünkü yerli rotasyonunda eli kuvvetliydi. Galatasaray ise sarı-lacivertlilere nazaran daha fazla zorluk yaşadı fakat iki hafta sonra başlayacak olan yeni sezonda hem Fenerbahçe’nin hem de Galatasaray’ın kadro kurma anlamında benzer sorunlar yaşayacak olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Sarı kırmızılar geride kalan sezonda 3 yerli oyuncu için tercihlerini stoper hattında Abdülkerim Bardakcı’yı sol kanatta Kerem Aktürkoğlu’nu kullanırken sol bek bölgesinde Kazımcan Karataş, Emre Taşdemir ve yaşanan deprem felaketinin ardından çıkarılan özel karardan faydalanarak Hatayspor’dan transfer edilen Adekugbe’yi kullandı.

Zaha ve Kerem Aktürkoğlu’ndan biri mevki değiştirecek

Transferi büyük ses getiren Wilfred Zaha’nın ve İspanyol sol bek oyuncu Angelino’nun kadroya katılması Galatasaray’da işleri hiç kuşkusuz daha karmaşık hale getirdi. Her ne kadar bu sezon geçtiğimiz yıldan daha fazla maç oynayacak olsa da sarı sarı-kırmızılıların Zaha ve Angelino’yu Süper Lig’de önemli sayıda maçta kulübede tutması beklenmiyor. Fildişili oyuncu Wilfred Zaha, kariyerinin çok büyük bir bölümünü sol önde oynarken takımın kaptanlarından olan Kerem Aktürkoğlu da o bölgenin müdavi olmuş bir futbolcu. Bu iki isimden birisini sağ tarafta oynatma kararı çıkabilir. Ancak Nicolo Zaniolo gibi çok önemli bir yıldız da kadronun önemli bir parçası. Dolayısıyla istenildiği kadar rotasyon yapılırsa yapılsın Avrupa arenasında 20 maç yapılacak olsa dahi Kerem, Zaniolo ve Zaha’dan birisi bir yere kadar maça kulübede başlamaya tamam diyebilir gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

Okan Buruk formasyon değişikliğine mecbur olabilir

Okan Buruk’un en büyük sınavı bu sezon yıldızlarla dolu kadrosunu herkesi memnun edecek şekilde en iyi kullanmak olacak. Yukarıda bahsettiğim problemleri düşününce başarılı teknik adamın yeni bir formasyona geçmesi yüksek ihtimal gibi duruyor. Zaha’nın Icardi’nin partneri olarak ileri uçta kullanıldığı 4-4-2 formasyonu bir çözüm olabilir ancak o zaman da Torreira’nın yanına yerli statüsünde oynayabilecek bir transfer şart. Leverkusen forması giyen Kerem Demirbay’ın transfer etmesi beklenen Galatasaray, işin içinden belki de bu formülle çıkabilir ancak yoğun maç fikstürünün getirebileceği sakatlıklar, yorgunluklar sarı-kırmızılarının başına ağrıtabilir çünkü yeterli sayıda kaliteli yerli futbolcuya sahip değiller.

Sarı-lacivertliler 8+3 kuralında geçen sezon kadar konforlu olmayacak

Fenerbahçe geçtiğimiz sezon kalede Altay Bayındır, bekte Ferdi Kadıoğlu, stoperde Serdar Aziz ya da Samet Akaydın, kanatlarda ise bazen İrfan Can Kahveci bazen ise Emre Mor ile sahaya çıktı. Hatta zaman zaman ise orta sahada İsmail Yüksek’in forma giymesiyle birlikte yabancı kuralının getireceği sorunlara yaklaşmadı bile. Ancak yeni sezona iddialı bir kadroyla başlayacak olan sarı-lacivertliler, yüksek ihtimalle kaleyi Livakovic ya da başka bir iyi kaleciye emanet edecek. Stoper tandemini Djiku-Becao ya da Luan Peres-Becao ile kuracak olan Fenerbahçe, orta saha ve ileri hattı da ağırlıklı olarak yabancı futbolculara emanet edecek.

Haberin Devamı

 Yerli statüsünde oynayacak futbolcular arasında sadece Ferdi Kadıoğlu’nun yeri garanti olan sarı-lacivertlilerde milli futbolcular Mert Müldür ve Cengiz Ünder’in transferleri gündemde. Bu iki isim transfer edilirse Fenerbahçe işin içinden çıkabilir gibi gözüküyor ancak bu kararın da getireceği olumsuz noktalar var.

Jayden Oosterwolde için büyük şanssızlık

Bir önceki sezonun devre arasında 6 milyon euro gibi ciddi bir para ödenerek transfer edilen sol bek oyuncusu Jayden Oosterwolde için kulübe yolu görünüyor. Bu şartlarda Fenerbahçe’nin önemli bir para ödeyerek kadrosuna kattığı Oosterwolde, Fenerbahçe’ye vereceği katkı ile parasını çıkarması zor gözüküyor. Az forma giyecek olması da bir sonraki transferinden Fenerbahçe’ye ciddi bir para kazandırmasını zora sokan bir etken olacak. Tüm bunlar düşünüldüğünde Fenerbahçe, Galatasaray’a göre hala daha avantajlı durumda olacak gibi görünüyor. Her ne kadar ilk 11’i oluşturmada zorluklar yaşaması beklense de kulübesinde Emre Mor, Serdar Aziz, İrfan Can Kahveci, Mert Hakan ve İsmail Yüksek gibi önemli isimleri hazır bekliyor olacak.

İki teknik direktörü de hem keyifli hem de bir o kadar zor bir sezon bekliyor

Sonuç olarak Süper Lig’in iki devinin kurmuş olacağı kadrolar göz önünde bulundurulduğunda 3 kulvarda da olabildiğince fazla maça çıkarak kadrosunda yapacağı rotasyonlarla futbolcularını memnun etmek zorunda kalacaklar. Daha az süre bulan önemli isimlerin takımın havasını olumsuz etkilememesi ve gelecek başarılar için en doğru oyuncuların ve oyun şablonun sahada olması çok ama çok önemli.

Okan Buruk ve İsmail Kartal’ın önümüzdeki sezon çok önemli isimlerle çalışabilecek olması onlar adına büyük şans evet ama bu sorumluluğu üstlenmek de azımsanmayacak ölçüde zor bir iş. İki teknik direktörü hem çok keyifli hem de bir o kadar zor bir sezon bekliyor. Neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder