Egzersiz - Diyet Yediğiniz yiyecekler kaygınızı artırabilir

Yediğiniz yiyecekler kaygınızı artırabilir

Paylaş
Yediğiniz yiyecekler kaygınızı artırabilir

Stresli ve endişeli hissettiğiniz zamanların olması çok doğaldır. Ancak sürekli stresli olmak kronikleşebilir ve ruh sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Özellikle stresli bir ortamda çalışıyorsanız bu durumdan kaçamazsınız. Stres ve kaygı seviyenizi azaltabilecek birçok rahatlatıcı aktivite vardır. Bunların dışında beslenmenize dikkat etmeniz de buna yardımcı olur. Yediğiniz yiyecekler kaygınızı azaltabilir veya şiddetlendirebilir. Stresi ve kaygıyı azaltmak için uzak durmanız gereken besinleri Posta.com.tr okurları için derledik.

Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için dengeli beslenmez gerekir. Bazen kendinizi aşırı stresli hissediyorsanız bunun nedeni tükettiğiniz besinler olabilir. Çünkü bazı yiyecekler aşırı tüketildiğinde stresi ve kaygırı artırıyor.

Haberin Devamı

KAHVE

Kahve ve kafein kaygıya neden olmaz. Ancak bazı kişilerin kaygı belirtileri kahve içtikten sonra kötüleşebilir. Kahvenin kaygınızı kötüleştirdiğinden şüpheleniyorsanız, kahve içtikten sonra stres düzeyinize dikkat edin.

İŞLENMİŞ YAĞLAR

Ucuz ve işlenmiş yağlar tüketim için yaygın olarak mevcuttur. Bu yağlar tipik olarak mısır, üzüm çekirdeği, soya fasulyesi, ayçiçeği ve palmiye meyvesi gibi mahsullerin yan ürünlerinden oluşturulur. İşleme nedeniyle, bu yağlar omega-6 yağ asitlerinde yüksektir ve sağlıklı omega-3'lerden yoksundur. Aşırı omega-6 yağ asitleri, vücutta, özellikle bağırsaklarda ve beyinde aşırı enflamatuar moleküllere yol açabilir. Bu tür yağların tüketimini azaltmak kaygınızı azaltmanıza yardımcı olabilir. Sızma zeytinyağı gibi daha sağlıklı alternatifleri seçin.

Haberin Devamı

İŞLENMİŞ GIDALAR

Uzun ve karmaşık içerik listelerine sahip paketlenmiş gıdalar tipik olarak işlenmiş katkı maddeleriyle doludur. Aşırı tüketildiğinde, bunlar bağırsaklarınızdaki kötü mikropları besleyebilir ve iltihaplanmanızı ve nihayetinde stresi kötüleştirebilir. Ayrıca yararlı vitaminler, mineraller ve liflerden yoksundurlar. Sağlığa da zararlıdır.

RAFİNE ŞEKER

Rafine şekerler, kekler, hamur işleri, kurabiyeler, kutulu tahıllar, granola barlar, ketçap, salata sosları ve makarna sosları gibi gıda maddelerinde bulunur. Bu şekerli gıdaların aşırı tüketimi bağırsak sağlığınızı olumsuz etkileyebilir, iltihaplanmayı artırabilir, kaygıyı artırabilir ve ruh halini kötüleştirebilir.