Eğitim - Kariyer 10 maddede 'özel okul tercih' uyarıları

10 maddede 'özel okul tercih' uyarıları

Paylaş
10 maddede 'özel okul tercih' uyarıları

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız, özel okulları tercih edecek velilerin, 10 temel maddeye dikkat etmeleri uyarısında bulundu:

1 - Bir özel öğretim kurumuna çocuğunu kaydettirmeyi düşünen veliler, neden devlet okulları yerine özel eğitimi tercih ettiği üzerine iyi bir irdeleme yapmalı.

Haberin Devamı

2 - Okulun kurumsal yapısı, akademik başarısı, öğrencileri için sağladığı burslar ve mezun ettiği öğrencilerin eğitim çıktısı belirleyici konular.

3 - Eğitim personelinin niteliği, sürekliliği ve çeşitliliği önemli. Bir kurum tercih edilirken mutlaka öğretmenleri hakkında bilgi alınması gerekiyor.

4 - Uygulanan öğretim programları iyi incelenmeli. Özel okullar, resmi okulların uyguladıklarından farklı olarak MEB onaylı ne tür programları hayata geçirdiği, bunların içeriği, uluslararası niteliği gibi konular hakkında bilgi alınmalı.

5 - Okulun toplumdaki olumlu imajı, kültürel düzeyi ile toplum ve sosyal çevrenin beklentilerini karşılamalı.

6 - Okul öğrencileri hayata hazırlıyor mu? Velinin hayattan beklentisi, çocuğunun düzeyinden beklentisi ne? Okul bunu gerçekleştirebilecek mi? Bu sorulara yanıt aranmalı.

Haberin Devamı

7 - Veliler okulun her tarafını adım adım gezip görmeli. Okulun teknolojik altyapısı, fiziki donanımı, laboratuvarları, kütüphanesi incelenmeli. Okulun güvenli ve sağlıklı olması noktasında sunduğu ortama dikkat edilmeli.

8 - Bir özel okulu diğerlerinden ayıran bir başka özellik de toplum yararına yaptığı çalışmalar, sosyal, sanatsal ve sportif etkinlikler.

9 - Okuldaki öğrenci rehberliği hizmeti ele alınmalı.

10 - Okul ile veli arasında yapılacak sözleşmede yer alan hükümlerin teker teker okunup incelenmesi, anlaşılmayan hususların sorulması çok önemli.