Siyaset 12 parti pusuladan düştü
Paylaş
12 parti pusuladan düştü

Partiler YSK'ya milletvekili aday listelerini dün sundu. Seçimlere katılma yeterliliği olan 31 partiden 11'i başvuruda bulunmadı; BBP de Saadet çatısı altında seçime girme kararı aldı. Böylelikle 7 Haziran'da kullanılacak oy pusulasında partilerin sayısı 19'a düşerken, oy pusulalarındaki sıralama da değişti

Siyasi partilerin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) adaylarını bildirmesinin ardından 7 Haziran seçimlerinde kullanılacak oy pusulasında da büyük değişiklik meydana geldi. Seçimlere katılma yeterliliği bulunan 31 partiden 11'i seçimlere girmeme kararı aldı ve YSK'ya aday listelerini göndermedi. Böylelikle toplam 20 parti 7 Haziran'daki seçimde yarışma hakkı kazandı.

Ancak bu 20 partiden Büyük Birlik Partisi de, Saadet Partisi çatısı altında seçime gireceklerini açıkladı. Böylece, seçimlerde kullanılacak birleşik oy pusulasında yer alacak parti sayısı 19'a düştü. Partilerin oy pusulasındaki yerleri de değişmiş oldu.

Erdoğan'a yakın isimler listede ön sıralarda yer aldı

SEÇİME KATILMAYAN PARTİLER

Hür Dava Partisi, Halkın Yükselişi Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Demokratik Gelişim Partisi, Muhafazakar Yükseliş Partisi, Hak ve Adalet Partisi, ÖDP, Genç Parti, İlk Parti, Hak ve Eşitlik Partisi, Türkiye Komünist Partisi.

Vekilliğe reklam arası: Tülay Babuşçu aday gösterilmedi

PUSULALARDAKİ YERLER DEĞİŞTİ

Partilerin pusulalardaki yerleri de değişti. Buna göre, pusulanın 1. sırasında Doğru Yol Partisi yer alırken, daha önce 18. sırada yer alan MHP 10. sıraya, 19. sırada yer alan HDP 11. sıraya, 22. sırada yer alan CHP 13. sıraya, 23. sırada yer alan AKP ise 14. sırada yer alacak.

Öcalan'ın yeğeni de aday oldu

Buna göre oy pusulalarındaki yeni sıralama şöyle olacak:

1 - DYP
2- Millet ve Adalet Partisi
3- Anadolu Partisi
4- Komünist Parti
5- Millet Partisi
6- Merkez Parti
7- Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi
8- Halkın Kurtuluşu Partisi
9- Liberal Demokrat Parti
10- MHP
11- HDP
12- BBP ve Saadet Partisi
13- CHP
14- AKP
15- DSP
16- Yurt Partisi
17- Demokrat Parti
18- Vatan Partisi
19- Bağımsız Türkiye Partisi


Haberin Devamı