15 dakikada hazırlanan 10 yemek tarifi

Yemek hazırlamak için fazla vakit harcamayı sevmeyenlerdenseniz 15 dakikada hazırlayabileceğiniz 10 yemek tarifi tam size göre olacaktır.

30 Eylül 2020, Çarşamba 14:15 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
1- Beyaz peynirli menemen tarifi

1- Beyaz peynirli menemen tarifi

Beyaz peynirli menemen malzemeleri

  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biberi
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 adet domates
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • Rendelenmiş beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Fesleğen

Servis için

  • Kızarmış ekmek

Beyaz peynirli menemen yapılışı

Yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız kırmızı kapya biberi ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında soteleyin. Sebzeler yumuşamaya başlayınca salçalar, küp doğradığınız domates ve toz şekeri ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Yumurtaları kırın. Yumurtalar pişmeye başlayınca rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıydığınız yeşillikleri ilave edin. Kapağı kapalı olarak 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Yanında kızarmış ekmekle sıcak servis yapın.


2- Kök sebze salatası tarifi

2- Kök sebze salatası tarifi

Kök sebze salatası malzemeleri

  • 1 adet turp
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet pancar
  • 1 dal pırasa
  • 1 adet havuç

Sosu için:

  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1-2 yemek kaşığı bal
  • Tuz
  • Karabiber

Kök sebze salatası yapılışı

Turp, soğan ve pancarı ve elma dilimi formunda doğrayın. Pırasa ve havucu 1 santimetre kalınlığında dilimleyin. Doğradığınız sebzeleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Pişen sebzelerin üzerine gezdirip ılık servis yapın.


3- Mücver tarifi

3- Mücver tarifi

Mücver malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  •  3 adet kabak
  •  Yarım su bardağı un
  •  2-3 dal yeşil soğan
  •  Yarım demek maydanoz
  •  Bir tutam dereotu
  •  Tuz
  •  Karabiber
  •  Pul biber

Mücver yapılışı

Kabaklar soyulur ve rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayın. Karıştırma kabına yumurtayı ve unu aktarın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın. Baharatları, suyu iyice sıkılmış kabakları, dereotunu, maydanozu ve yeşil soğanı ekleyip karıştırın. Teflon tavaya az miktar sıvı yağ ekleyip avuç içi kadar porsiyonları tavaya koyup mücverleri kızartın. Her iki tarafı da kızarttıktan sonra havlu kağıt serilmiş servis tabağına alın. Bütün hamur bitene kadar bu işlemi yapın. Sıcak servis edin.


4- Kıymalı krep börek tarifi

4- Kıymalı krep börek tarifi

Kıymalı krep börek malzemeleri

  • 350 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Krep için:

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Pişirmek için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kıymalı krep börek yapılışı

Derin bir kabın içine yumurtaları kırın. Hafifçe çırpın ve üzerine sütü ilave ederek çırpmaya devam edin. Ardından unu eleyerek sıvı malzemelerin üzerine ilave edin ve içinde unun topaklanmamasına özen göstererek güzelce çırpın. Kabın üzerini streç filme kapatarak buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Bu sırada iç malzemelerini hazırlayın. Orta boy bir tavanın içerisine zeytinyağını ve kıymayı aktarın. Orta ateşte kavurmaya başlayın. Kavrulan kıymanın içine salça, baharat ve tuzu da ilave ederek birkaç dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra ocaktan alın. İnce bir tavayı hafifçe yağlayın ve krepleri bir kepçe yardımıyla dökün. Arkalı önlü pişirin. Kreplerin içerisine kıymalı harcı ortalayarak koyun. Kenarlardan, üst ve alt kısmından içe kıvırarak katlayın. Bir tavanın içerisine tereyağı ve zeytinyağını alarak biraz kızdırın. Krepleri arkalı önlü kızartın ve servis edin.


5- Sebzeli omlet tarifi

5- Sebzeli omlet tarifi

Sebzeli omlet malzemeleri

  • Taze soğan
  • Maydanoz
  • 2 yumurta

Sebzeli omlet yapılışı

Tost makinesini kızdırın ve hafifçe yağlayın. Daha sonra ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanı bir kaba alın. Üzerine 2 yumurtayı kırıp iyice çırpın. Tuzunu ekleyip tost makinesine koyun. Pişme süresini damak zevkinize göre ayarlayın.


6- Karnabahar kızartması tarifi

6- Karnabahar kızartması tarifi

Karnabahar kızartması malzemeleri

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı un

Karnabahar kızartması harcı için

  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı un

Karnabaharı kızartmak için

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Karnabahar kızartması yapılışı

Sert yapıda olan kök kısmını kestiğiniz ve yeşil yapraklarını temizlediğiniz orta boy karnabaharı, çiçeklerine ayırın. Karnabaharın kendine has kokusunu alması ve sindirimi rahatlatması adına tencereye aktardığınız unlu sıcak suda karnabaharları 6-8 dakika kadar haşlayın. Haşlanan karnabaharları suyunu süzdürdükten sonra bir kevgir yardımıyla servis tabağına çıkartın. Kızartma harcı için; ayrı bir kaba aldığınız yumurtalar, süt, un ve tuzu bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Sıvı yağı geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kızartma harcına tamamen batırdığınız haşlanmış karnabaharları, kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde beklettiğiniz kızarmış karnabaharları, ılık olarak arzuya göre yoğurt sosuyla birlikte servis edin. 


7- Kaşarlı patatesli köfte tarifi

7- Kaşarlı patatesli köfte tarifi

Kaşarlı patatesli köfte malzemeleri

  • 4 adet haşlanmış patates
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 kase kaşar peyniri rendesi
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Patatesli köfte yapılışı

Bulguru bir kap içine alıp, üzerini geçecek kadar sıcak su ile şişmeye bırakın. Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. Yağı ekleyip soğanları kavurun. Salçayı ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. İyice kavrulunca haşlanmış bulguru ve yine haşlanıp ezilmiş patatesleri ekleyip karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve içli köfte yapar gibi içerisini açıp, kaşar rendesi yerleştirip tekrar kapatın. Tüm karışımı bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derecede hafif kızarana kadar pişirip servis yapın.


8- Tavuk sote tarifi

8- Tavuk sote tarifi

Tavuk sote malzemeleri

  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 1 tane soğan
  • 3 sivri yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tane domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Birer çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber

Tavuk sote yapılışı

Öncelikle tavukları jülyen usülü ya da küp küp doğrayın. Tencereye çok az yağla ısıtıp tavukları hafif sulu kalacak şekilde kavurun. Sonrasında soğan ve sarımsağı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Biber ve domatesleri de ekleyerek 5 dakika boyunca kapağı kapalı vaziyette pişirin. Sonrasında sıcak suda erittiğiniz salçayı, tuz ve baharatları da ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.


9- Granola tarifi

9- Granola tarifi

Granola malzemeleri

  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı çiğ kaju fıstığı
  • 1 çay bardağı çiğ badem
  • 1 çay bardağı fındık
  • 4-5 yemek kaşığı vişne kurusu
  • 1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
  • 3 yemek kaşığı bal
  • Yarım su bardağı üzüm pekmezi
  • 1 çay kaşığı tarçın

Granola yapılışı

Ceviz içi, fındık, badem ve kaju fıstığını bir havanda ya da buzdolabı poşetinde irice dövün ve bir karıştırma kabına alın. İçine yulaf, bal, pekmez ve tarçını ilave edip harmanlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Fırın tepsisinin tabanına yağlı kağıt serip hazırladığınız granola karışımını ince bir tabaka halinde kağıdın üzerine yayın. Tepsiyi fırına verin ve 10 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda çıkarıp bir tahta kaşıkla iyice karıştırdıktan sonra yeniden tepsinin tabanına yapıp 5 dakika daha fırınlayın. Fırından çıkarıp oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. Ilınan granolaya kuru üzüm ve vişne kurusunu ekleyin. Katılaşan granolayı elinizle kırıp parçalayın. Kapaklı bir kavanozda saklayın.


10- Çılbır tarifi

10- Çılbır tarifi

Çılbır malzemeleri

  • 6 bardak su
  • 3 yumurta
  • 1 kaşık üzüm sirkesi
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • Pul biber 
  • Kekik 
  • Tuz

Çılbır yapılışı

Suyu derin bir kaba ekleyin ve fokurdamaya başlar başlamaz altını kısın. Kaynayan suya sirke ekleyin ve kaşık yardımıyla bir girdap oluşturarak içine yumurtaları kırın. Yumurtaların eşit bir şekilde pişmesi için ara ara karıştırarak beyazları yumurtanın etrafına toplayın. Yumurta sarıları sulu beyazlar tam pişmiş olmalıdır. 3-4 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Yumurtaları servis tabağına alın. Bir kasede yoğurdu karıştırın ve sarımsakları rendeleyerek içine ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını ekleyin ve içine nane ve pulbiberi ekleyin. Pişmiş olan poşe yumurtaların üzerine önce yoğurdu sonra da tereyağı ekleyin. Sıcak servis edin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (30 Eylül 2020)