Gündem 15 dakikalık sağanak hayatı felç etti

15 dakikalık sağanak hayatı felç etti

Paylaş
15 dakikalık sağanak hayatı felç etti

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, aniden bastıran ve 15 dakika süren sağanak nedeniyle, Kapalı Çarşı'daki bazı işyerlerini su bastı, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu

Bugün saat 16.00 sıralarında başlayan şiddetli sağanak, Marmaris’te hayatı olumsuz etkiledi. 15 dakika boyunca etkili olan yağmurdan kaçanlar Kapalı Çarşı’ya sığındı.

Ancak, yağmurun etkisini giderek artırmasıyla Kapalı Çarşı’daki bazı dükkanları su bastı. Tıkalı rögarlar nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Kapalı Çarşı esnafı, işyerlerine dolan suyu kova ve fırçalarla tahliye etmeye çalıştı. Marmaris Belediyesi’nin alt yapı çalışmasına devam ettiği yerler çamur deryasına döndü.

Marmaris-Datça Karayolu’nda ise düşen kaya parçaları sürücülere zor anlar yaşattı. Sürücüler, kendi imkanlarıyla yolu kaya parçalarından temizledi. Yağış sonrası belediye ekipleri çarşı içi ve sokaklarda temizleme çalışması yaptı.

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, "Bu yağışlar yaz mevsiminin başlangıcı olan son yağmurlar. İlçenin çeşitli noktalarında farklı miktarlarda yağış düştü. İlçe merkezine 10 kilometreye kadar olan mesafedeki yerlerde metrekareye 12 kilogram yağmur düştü. Merkezde ise bu rakamın 22 kilograma kadar çıktığını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), (DHA)