Gündem 15 Temmuz darbe girişiminde skandal! Şehitleri fotoğrafladılar

15 Temmuz darbe girişiminde skandal! Şehitleri fotoğrafladılar

Paylaş
15 Temmuz darbe girişiminde skandal! Şehitleri fotoğrafladılar

Darbeci Albay Mustafa Çiçek'in 15 Temmuz darbe girişimi gecesi şehit olan askerlerin fotoğraflarını çektiği ortaya çıktı.

Darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı'nda yaşanan olaylarla ilgili hazırlanan çatı iddianamesine giren görüntülerde ilginç ayrıntılar da yer aldı.



Güvenlik kamerası görüntülerine göre 11-23 Temmuz 2016 tarihleri arasında izinli olmasına rağmen kalkışma başladıktan sonra Karargah'a dönen dönemin Genelkurmay Dış İlişkiler Doğu Asya Şube Müdürü Kurmay Albay Mustafa Çiçek, fotoğraf makinesiyle kanlar içinde yerde yatan sivilleri tek tek fotoğrafladı.




Tam teçhizatlı ve silahlı Topçu Kurmay Albay Erdoğan Kurt'un eşlik ettiği Çiçek'in 15 Temmuz gecesinden başlayarak darbenin başarısız olduğunun anlaşıldığı gündüz saatlerine kadar Genelkurmay'ın muhtelif bölgelerini dolaşarak darbe girişimi faaliyetlerini kayıt altına aldığı ortaya çıktı.



Çiçek, kalkışmayı engellemek için karargah binasına girmeye çalışırken kurşun yağmuruna tutularak şehit edilen ve yaralanan sivil vatandaşların fotoğraflarını çektiği anlaşıldı.