Gündem '17 Aralık hükümeti protesto' eylemleri sürüyor

'17 Aralık hükümeti protesto' eylemleri sürüyor

Paylaş
'17 Aralık hükümeti protesto' eylemleri sürüyor

'17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu' sonrası yurt genelinde sosyal toplum örgütü, sendika ve kurumların yolsuzluk protestoları bugün de yurt genelinde sürüyor

Hatay'ın İskenderun İlçesi’nde Atatürkçü Düşünce Derneği, TGB ve İşçi Partili bir grup, Ak Parti ilçe binası önünde hükümeti dolarlı ayakkabı kutularıyla protesto etti.

DOLARLI AYAKKABI KUTULARIYLA AK PARTİ ÖNÜNDE EYLEM

Şehit Pamir Caddesi’nde toplanan yaklaşık 100 kişi, Ak Parti ilçe binasına doğru yürüyüşe geçti. Polisin parti binası önündeki eyleme izin vermemesi üzerine grup slogan atarak karşı taraftaki adliye binasının önünde toplandı. Ellerinde ’Hükümet istifa’, ’Tayyip Yüce Divana’, ’Milli orduya özgürlük’, ’Yolsuzlukların üzerine gidilsin’, ’Milli meclis milli hükümet’ dövizleri, dolarlı ayakkabı kutularıyla slogan atan grup burada hükümeti protesto etti.

’ORDUYA KUMPAS KURULURKEN SİZ NEREDEYDİNİZ?’

Grup adına açıklama yapan ADD İskenderun Şube Başkanı Ali Akyol, 17 Aralıkta bakanların ve oğullarının adlarının karıştığı rüşvet skandalının patlaması sonunda bakanların istifa etmek zorunda kaldığını belirterek, "Bunlar batı demokrasisinde bu şekilde olmaz. Bürokratların çocukları bu tür yolsuzluklara karıştığında veya iddia edildiğinde yapacakları en onurlu davranış istifa etmektir. Yönetimiyle, kabinesiyle, başbakanıyla. Soruşturmanın sağlık yürümesi için soruşturmayı yapan adli kollukta görevli emniyet müdürlerini, bununla beraber 400 polis memurunu görevden alıp yerlerine yeni atamalar yapmıştır. Bizler de iktidara soruyoruz cemaat orduya kumpas kurarken siz neredeydiniz? Cevabı da biz verelim orduyu birlikte çökerttiniz. Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyoruz."

’SİZİ ADİL BİR ŞEKİLDE YARGILAYACAĞIZ’

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İskenderun Sorumlusu Barış Özer ise, "Siyasilere son sözümüz şudur. Mustafa Kemal’in askerleri İstiklal Savaşı’ndan sonra emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı verdiği ikinci büyük savaşı da kazanmıştır. O yüzden Fethullah Gülen’e, Recep Tayip Erdoğan’a, Abdullah Gül’e ve siyasi işbirlikçilerine son sözümüz şudur. Türk milletine, Türk devletine, Türk devrimine teslim olun. Söz veriyoruz sizin anlamını bilmediğiniz bir şekilde adil olarak yargılayacağız sizleri" diye konuştu.
Eyleme katılanlardan Reyhanlı patlamasından yaralı olarak kurtulan Halil Sevindik ise, eline aldığı ayakkabı kutusunu göstererek hükümete tepki gösterdi.

KAHRAMANMARAŞ´TA ‘HÜKÜMET İSTİFA´ EYLEMİ


Kahramanmaraş'ta, CHP İl Gençlik Kolları ile TGB üyeleri düzenledikleri eylem ile hükümeti istifaya çağırdı. Öğleden sonra Trabzon Bulvarı üzerinde toplanan ellerinde dövizler taşıyan 50 kişilik kalabalık, hükümet aleyhine sloganlar atarak yürüyüşe geçmek istedi. Ancak, zırhlı araçlarla bölgede önlem alan polisler, CHP ve TGB üyesi gençlerin yürüyüşüne izin vermedi. Duruma tepki gösterilmesi üzerine polis yetkilileri, kalabalığın 3’er kişilik gruplar halinde trafiği aksatmadan yürümelerine izin verdi.

Bunun üzerine gruplar halinde yürüyerek Özel İdare İş Merkezi önüne gelen kalabalık adına konuşan Emrah Zorba, hükümetin istifa etmesi gerektiğini belirterek, "AKP Hükümeti, son olaylarla birlikte tamamen Türkiye’yi yönetemez duruma gelmiştir. Türkiye’yi sarsan bu yolsuzluk ve rüşvet operasyonları AKP ve cemaatin bugüne kadar ortaklaşa gerçekleştirdikleri kumpasları bir bir açığa çıkartıyor. 3-5 istifa ile kurtulamazsınız. Hükümet tamamen istifa etmelidir" dedi. Kalabalık, yapılan açıklamanın ardından dağıldı.

KARABÜK’TE AYAKKABI KUTULU PROTESTO

Haberin Devamı

Karabük'te, Türkiye Gençlik Birliği üyesi 15 kişi yolsuzlukları protesto ederek, Ak Parti İl Başkanlığı’nın bulunduğu binanın önüne boş ayakkabı kutuları bıraktı.



Türkiye Gençlik Birliği üyesi 15 kişi Kemal Güneş Caddesi’nde toplanarak yolsuzlukları protesto etti. ’Yalana, talana, yolsuzluğa son’, ’Sıradaki istifa isteyipte çalamayanlara gelsin’, ’Mesele 3-5 bakan meselesi değil, sen hala anlamadın mı?’, ’Temiz siyaset, milli güç birliği’ yazılı dövizler taşıyanlar, ’Hükümet istifa, Tayyip yüce divana’ ve ’Cumhuriyet değil, AKP yıkılacak’ sloganları attı. Grup üyeleri daha sonra üzerinde, ’Bir numara büyük alın seneye de çalarsınız’, ’Ayağında kundura içinden çıktı 4,5 milyon lira’ yazılı boş kutuları polisin önünde bekleyerek önlem aldığı Ak Parti İl Başkanlığı’nın bulunduğu binanın önüne bıraktıktan sonra dağıldılar.

Zonguldak'ta ayakkabı kutulu eylem

Haberin Devamı

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi’nde Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu üyeleri, ’Hükümet istifa’ pankartı ve boş ayakkabı kutularıyla eylem yaptı.
İlçe merkezinde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, ’3 bakan yetmez hükümet istifa’ pankartı açarken, ’kızlı-erkekli diye bağıranlar, babalı-oğullu malı götürüyorlarmış’, ’artık mızrak çuvala sığmıyor’ yazılı dövizler taşıdı.

Ellerinde boş ayakkabı kutularını kaldırıma bırakan kalabalık adına konuşan Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun bir ucunun siyasi iktidara kadar uzandığını söyledi. Akyol, şöyle dedi:




"11 yıldır hemen her konuda ittifak halinde olan AKP-Cemaat birlikteliğinin, ekonomik ve siyasal rant paylaşımı üzerinden çatışma içine girmesi sonucunda en çok mağduriyet yaşayanlar geniş halk kesimleri ve siyasi operasyonlarla tutuklananlardır.

Yıllardır halktan, emekçilerden esirgenen kaynaklar, bir takım çevreler tarafından siyasi nüfuz kullanılarak yolsuzluk ve rüşvetin kaynağı haline getirilmiştir. Operasyonun başlamasının hemen ardından soruşturmayı yürüten polislerin görevden alınması ve savcıların görevden el çektirilmesi, operasyonun ucunun siyasi iktidara dayandığını ve siyasi müdahaleler üzerinden gerçeklerin üzerinin örtülmek istendiğini göstermektedir. Yolsuzluğun, adaletsizliğin ve hırsızlığın üzerini örtme girişimlerine izin verilmemelidir." Grup, basın açıklamasının okunmasının ardından bir süre slogan atarak dağıldı.


Haberin Devamı