Magazin 19 Aralık Hadi ipucu sorusu: Aydınlatıcı kullanılarak yapılan, ıslak ve parlak görünüm veren makyaj tekniğinin adı nedir?

19 Aralık Hadi ipucu sorusu: Aydınlatıcı kullanılarak yapılan, ıslak ve parlak görünüm veren makyaj tekniğinin adı nedir?

Paylaş
19 Aralık Hadi ipucu sorusu: Aydınlatıcı kullanılarak yapılan, ıslak ve parlak görünüm veren makyaj tekniğinin adı nedir?

Hadi'nin 19 Aralık akşam ipucu sorusu belli oldu. Bu akşam dağıtılacak ödül 15 bin lira ve konu kozmetikle ilgili... İpucu sorusu ise şu şekilde: Aydınlatıcı kullanılarak yapılan, ıslak ve parlak görünüm veren makyaj tekniğinin adı nedir?

Hadi Bilgi yarışması 19 Aralık akşamki ipucu sorusunu geçti. Soru kadınların en çok sevdiği şey olan kozmetikten geliyor. 15 bin TL'lik ödül için yarışacak olan yarışmacılara soru şu şekilde geçildi: "Kozmetikte yeni trendler benden sorulur, diyorsan bu akşamın ipucu senin için hadici! Gölgelendirme ve aydınlatma teknikleri ile yüzünü boyutlandırabilir, dilediğin bölgeleri ön plana çıkarabilirsin. Peki aydınlatıcı kullanılarak yapılan, ıslak ve parlak görünüm veren makyaj tekniğinin adını doğru tahmin edebilir misin?"

Haberin Devamı

CEVAP: HIGHLİGHTER

Highlight diğer bir adıyla aydınlatıcı yüzün T bölgesini aydınlatmak ve yanaklarda parlak bir görüntü elde etmemize yardımcı olur. Bu şekilde ifadenize taze ve canlı bir görünüm katar.

HIGHLIGHTER NASIL KULLANILIR?

-Elmacık kemikleri: Aydınlatıcıların en çok kullandığımız bölge elmacık kemikleridir. Uyguladığınız allığın üst bölgesine yani kemiğinizin üzerine aydınlatıcı sürmek kemiklerinizi daha çok belirgenleştirir ve daha hoş bir görüntü oluşturur.

-Kaşlar: Kaşlarınızın altına, üst kısmına ve başlangıç noktasından ortasına kadar aydınlatıcı uygulayabilirsiniz.

-Burun: Burnunuza uygulayacağınız aydınlatıcı burnunuzu daha kalkık gösterir. Ancak doğru uygulanmadığı takdirde burnunuz olduğundan daha büyük gözükür.

Haberin Devamı

-Çene: Çenenizin alt kısmına ve ortasına doğru aydınlatıcıyı uygulayabilirsiniz.

-Göz pınarları: Göz pınarlarına aydınlatıcı sürmek gözlerinizin daha büyük ve belirgin gözükmesini sağlar.

-Dudaklar: Dudaklarınızın daha dolgun ve kalkık gözükmesini istiyorsanız en üst kısmına yani “V” şeklinde olduğu noktaya aydınlatıcı sürebilirsiniz.