Dünya 21. yüzyıl canisi

21. yüzyıl canisi

Paylaş
21. yüzyıl canisi

21. yüzyıl hastalığı olarak görülen internet ve oyun bağımlılığı ciddi boyutlara ulaştı.

BAĞIMLILIK VE SİLAH KÜLTÜRÜ

Haberin Devamı

Bilgisayar başından kalkmadığı için çevresiyle iletişimi kesen, yaşam kalitesi düşen hatta ölenlere artık sıkça rastlanıyor. ABD’li David Katz (24) da onlardan biriydi. Bu bağımlılığa ABD’de ülke kültürünün bir parçası olan bireysel silahlanma da eklenince geçen pazar katliam yaşandı. Amerikan futbolu oyunu ‘Madden NFL 19’ turnuvasına katılan David, elenmeyi gururuna yediremeyince 2 oyuncuyu öldürüp intihar etti.

TEDAVİLER İŞE YARAMADI

David, NASA mühendisi babası Richard Katz ve Tarım Bakanlığı’nda çalışan toksikolog (zehir bilimci) annesi Elizabeth Katz’ın 2007’de boşanmasından sonra sorunlar yaşamaya başlamıştı. Asosyal olan ve oyun bağımlısı haline gelen David günde 16 saat bilgisayar başından kalkmıyordu. Hatta bir kez annesi oyunlarına el koyunca, kadının yatak odasının kapısına yumrukla delik açmıştı. Çevresinde dönerek yürüyecek kadar takıntılı hale gelmişti. Defalarca psikiyatri kliniğine yatırılmış, hiçbir sonuç alınamamıştı. Lisede başarısızdı. Üniversite eğitimini yarıda bırakmıştı.

Haberin Devamı

‘EN İYİLERİNDEN BİRİYİM’

Sonunda ‘mutlu olduğu’ alana yönelmiş, profesyonel bilgisayar oyuncusu olmuştu. Üstelik bu sektörde isim yapmıştı. 2016’da düzenlenen turnuvayı kazanmıştı. Geçen yıl verdiği bir röportajda da kendisini sektörün en iyilerinden biri olarak gördüğünü söylemişti.

David Katz, Wesley Gittens (soldaki) ile yaptığı maçı kaybedince elenmişti. İlk hedefi Wesley Gittens’ti. Ancak hedefini şaşırınca yanındaki Eli Clayton’ı öldürdü.

● Günde 16 saat bilgisayar başından kalkmıyordu
● Bilgisayar oyununa annesi el koyduğunda çevresinde daireler çizerek yürürdü
● Hiç arkadaşı yoktu
● Günlerce banyo yapmazdı
● Lisede başarısızdı
● Üniversiteyi bıraktı
● Sonunda turnuvayı kaybetti diye 2 can aldı