Gündem 22 Ekim Hadi ipucu sorusu: Çin bayrağının üstünde neyden 5 adet var?

22 Ekim Hadi ipucu sorusu: Çin bayrağının üstünde neyden 5 adet var?

Paylaş
22 Ekim Hadi ipucu sorusu: Çin bayrağının üstünde neyden 5 adet var?

Hadi'nin bu öğlen yarışmacılarına yönelteceği bir ipucu sorusu belli oldu. Bilgi yarışmasının bu seferki konusu ülke bayrakları... Çin bayrağının üstünde neyden 5 adet var?

22 Ekim öğlen Hadi ipucu sorusu Instagram hesabından duyuruldu. Uygulama "Haftanın ilk gününden günaydın Hadiciler" diye seslenerek "Ülkelerin bayraklarına ne kadar aşinayız? Mesela yukarıda Çin Seddi var. Çin bayrağını biliyor muyuz? Üstünde neyden 5 adet var?" diye soruyu yöneltti.

Haberin Devamı

CEVAP: YILDIZ

Çin Halk Cumhuriyeti bayrağı günümüzdeki hali ile 1 Ekim 1949 yılında göndere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır. Ülkede resmi olarak Kızıl Bayrak olarak adlandırılan bayrak, kırmızı rengin üzerine bayrağın sol köşesinde bulunan sarı renkli bir büyük ve dört küçük yıldızdan oluşmaktadır. Kızıl renk komünizmin ve Çin Han Ulusu'nun simgesi olarak kullanılmakta olup, büyük sarı yıldız komünist partinin önderliğini ifade etmektedir. Büyük sarı yıldızın sağ tarafında kavisli bir şekilde bulunan dört küçük yıldız ise ülkede var olan dört sınıfı (çiftçiler, işçiler, küçük burjuva ve Çin-Japon Savaşı döneminde Japonlara karşı komünizmin yanında olan firmalar) temsil etmektedir.