Gündem 24 Türk işçi Kerbela'da 'kayboldu'

24 Türk işçi Kerbela'da 'kayboldu'

Paylaş
24 Türk işçi Kerbela'da 'kayboldu'

İş bulabilmek amacıyla 3 ay önce Kayseri'den Kerbela'ya giden 24 işçiden 20 gündür haber alınamıyor

Kayseri'nin nin Talas ilçesi Kepez Zafer Mahallesi'nden 3 ay önce iş umuduyla Irak’ın Kerbala kentine giden 24 işçiden 20 gündür haber alınamıyor. İşçilerin aileleri Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan yardım istiyor.

Talas İlçesine bağlı Kepez Zafer mahallesinde oturan 24 kişi 3 ay önce çalışmak için Irak’ın Kerbela kendine gitti. İşçilerden 20 gündür haber alamayan aileler endişeli bekleyişte.

Çalışmaya gidenlerden Cuma Özden’in eşi 6 çocuk annesi Fadime Özden çocuklarının üzüntüden uyumadığını anlattı. Fadime Özden “Eşimi çok merak ediyorum. 20 gündür hiçbir haber alamıyorum. Artık uyku gelmiyor gözüme. 6 çocuğumla ortada kaldım. Sürekli ağlamalarına dayanamıyorum. 1 ay önce telefonla konuştuğumuzda ayın 15’inde geleceğini söylemişti. Fakat hiç ses yok. Çocuklarım belki babam gelir diye okula gitmiyor. Başbakanımızdan yardım istiyoruz. Bizlere elini uzatsın sesimizi duysun" diye gözyaşı döktü.

'KERBELA YÖNETİMİ ESİR ALDI'

Mahalle muhtarı Demir Derebaşı ise, oğlu Aytekin Derebaşı’nın düğününden hemen sonra iş umuduyla Irak'a gittiğini belirterek şöyle konuştu: “Mahallemizden 24 kişi iş umuduyla taşeron bir firma aracılığı ile K.Irak’a gitti. Kerbela yönetimi çocuklarımızı esir almış durumda. Hayati tehlikelerinin olduğunu düşünüyoruz.. 24 kişinin aileleri de diken üzerinde. Benim oğlumun, asker üniformalı kişilerce esir alındığı sırada bir arkadaşına ‘Hemen ailelerimize haber verin’ diye telefonunu bırakmış. O kişide bizleri aradı. Bu şekilde haberimiz oldu. Yetkililerden bizlere yarım etmesini istiyoruz. Ben belediye ve diğer birimlere mail ve dilekçe ile bilgi verdim. Ancak bana bir dönüş yapılmadı."

Kayıp işçilerin yakınları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istiyor.

Faruk ÇUHADAROĞLU / KAYSERİ, DHA