Türkiye (Son Dakika) 3yaşındaki çocuk baltayla parmağını kopardı

3yaşındaki çocuk baltayla parmağını kopardı

Paylaş
3yaşındaki çocuk baltayla parmağını kopardı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, 3 yaşındaki Efe Özsoy, tarlada balta ile oyun oynadığı sırada sol el işaret parmağını kopardı

Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan küçük çocuğun parmağı dikilemeyince Ankara’ya sevk edilmesine karar verildi. Minik Efe, amatör takımın hazırlık maçı yaptığı sırada stada inen hava ambulansıyla Ankara Numune Hastanesi’ne gönderildi.

Haberin Devamı

Ereğli’ye bağlı Gebe Köyü’nde Şerife-Ahmet Özsoy çiftinin 3 yaşındaki oğlu Efe Özsoy, tarlada odun kesen akrabalarının yanında oyun oynarken kısa saplı baltayı eline alarak o da odun kesmek istedi. Efe Özsoy, dikkatsiz bir şekilde odunu kestiği sırada kazayla sağ elindeki baltayla sol elinin işaret parmağına vurdu. Bu sırada Efe Özsoy’un işaret parmağı ortadan kesilerek koptu. Çığlıklar üzerine yakınları, küçük çocuğun parmağının koptuğunu görünce sinir krizi geçirdiler. Kopan parmakla birlikte Ereğli Devlet Hastanesi’ne götürülen Efe Özsoy, yapılan ilk müdahalenin ardından Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

ANKARA DA HASTANE ARANDI

Kopan parmağın yeniden yerine dikilmesinin riskli olacağı gerekçesiyle Efe Özsoy’un Ankara’da bir hastaneye sevk edilmesine karar verildi. Bunun üzerine, hastane yetkilileri Ankara’da hastane aramaya başladı. Yaklaşık 1 saat süren aramalar sonunda Ankara Numune Hastanesi’nde yer bulundu. Karayoluyla sevkinin riskli olacağı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçilerek hava ambulansı istendi. Ankara’dan kalkan hava ambulansı, Efe Özsoy’u almak için Zonguldak’a yönlendirildi.

Haberin Devamı

MAÇ OYNANIRKEN HAVA AMBULANSI SAHAYA İNDİ

112 hava ambulansının ineceği Kozlu Stadı’nda ise Bölgesel Amatör Ligi takımlarından Kozlu Belediyespor ile Süper Amatör Lig takımlarından Ereğli Belediyespor arasında hazırlık maçı oynanıyordu. Maç esnasında İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Barış Fidan, maçın orta hakemi Emrah Asil Büyükyıldırım’la görüşerek, acil vaka için hava ambulansının sahaya ineceğini söyleyerek uyardı. Karşılaşmanın 40’ıncı dakikasında Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Barış Fidan, futbolculara ’topu dışarı atın’ diye uyardığı sırada hakem Büyükyıldırım, düdük çalarak ’Helikopter geliyoruz, bekliyoruz şuan’ diyerek maçı durdurdu.

Futbolcuların sahayı terk etmeleri üzerine hava ambulansa stada iniş yaptı. Bu sırada hastaneden ambulanstan dayısı Serkan Özsoy’un kucağında indirilen Efe Özsoy, hava ambulansına bindirildi. Maçı izlemeye gelen taraftarlar ise biran önce çocuğu hava ambulansına yetiştirmek amacıyla sarfettikleri çaba için sağlık görevlilerini alkışladı. Sol el parmağı sarılan ve serum takılan küçük çocuğun çektiği acı nedeniyle zaman zaman ağlaması dikkat çekti. Efe Özsoy, ameliyat edilmek üzere Ankara Numune Hastanesi’ne götürülürken, annesi Şerife Özsoy ve yakınları gözyaşı döktü.
Öte yandan, Kozlu Belediyespor ile Ereğli Belediyespor arasındaki karşılaşma hava ambulansının sahadan ayrılması ile hakem atışı ile başladı. Karşılaşma 0-0 golsüz sona erdi.

Haberin Devamı

Durmuş SEVİNDİK-Gürkay GÜNDOĞAN/ ZONGULDAK, (DHA)